sto-biste-trebali-znati-o-sigurnosnoj-foliji-za-prozore.jpg

Što biste trebali znati o sigurnosnoj foliji za prozore?

Tijekom ljetnih mjeseci dešava se veliki broj provala. Zaštita kuća, poslovnih prostora ili vikendica postaje prioritet. Zasigurno, jedan od najčešćih metoda zaštite su nadzorne kamere, ali postoji još nekoliko načina zaštite. Sigurnosne folije za prozore su jedna od metoda. Prije nego se odlučimo na montažu iste, bitno je znati što sve folija može.

Što je sigurnosna folija za prozore?

Sam naziv nam odaje puno toga. Prije svega, jasno nam je da se ova folija aplicira na prozore, te da joj je cilj učiniti prostor sigurnijim i smanjiti opasnost od lomljena staklenih površina. Mnogi će pomisliti da je to isto kao i kaljeno staklo, ali u suštini nije tako. Možemo reći da ima nekih sličnosti, ali nije isto.

Što radi sigurnosna folija?

Glavni zadatak sigurnosne folije je da oteža provalnicima ulazak u prostor jer će provalnici najprije pokušati ući kroz prozor. Zašto kroz prozor? Pa odgovor je jednostavan, prozor je najlakše razbiti. Sigurnosne folije neće samo otežati ulazak u prostor provalnicima, već će spriječiti da se staklo rasprši u slučaju udarca loptom, tuče ili nekog drugog mehaničkog udarca. Ukoliko se u momentu razbijanja stakla netko nalazi u neposrednoj blizini, može se ozlijedit. Uz pomoć folije, staklo se neće raspršiti i samim time neće moći oštetiti vaš inventar ili vas ozlijediti.

Mitovi i činjenice o sigurnosnoj foliji

Prije postavljanja zaštitne folije bitno je da imate realna očekivanja. Ponekad može doći do nesporazuma o samim karakteristikama. Zbog toga se je prije same kupovine bitno posavjetovati sa stručnim osobama koje će vam dati najbolji savjet, te će vam moći odraditi i montažu istih.

Sigurnosne folije je bitno postaviti na lako dostupne staklene površine. Naravno da bi bilo idealno da se svi prozori zaštite, ali ukoliko nemate dovoljnu količinu novca, onda je bitno fokusirati se na prozore koji su najizloženiji. Imajte na umu da folije ne mogu nikoga spriječiti da uđe u posjed, ali ga može usporiti. Samim time će vama dati dovoljno vremena za reakciju.

Zaštitne Folije Facebook

Komentari



to_top