Postavljanje folija na stakla.jpg

Postavljanje folija na stakla: DIY Vs. Profesionalno montiranje

Profesionalno postavljanje folija za stakla, da ili ne? Ako razmišljate o postavljanju folija na stakla, bilo u kući, uredu ili automobilu sigurno ste pomislili da bi bilo zgodno napraviti vlastiti DIY projekt i na taj način uštedjeti na montaži. No biste li doista uštedjeli kada uzmete u obzir sve što je potrebno za uspješno postavljanje folije? 

Prije ulaska u takav projekt treba razmotriti opseg, zahtjevnost i cijenu materijala i montaže. Uz to treba uzeti u obzir da postavljanje folije zahtijeva određenu razinu vještine i iskustva da bi se ispravno izvršilo. Bez odgovarajućih alata i tehnika, film možda neće dobro prianjati ili može završiti s mjehurićima zraka i naborima. Osim toga, postavljanje folija može biti dugotrajan proces, osobito ako imate puno prozora za pokriti.

Folija na prozoru

Postavljanje folija na stakla vs DIY

Profesionalna montaža folija za stakla osigurava da je folija pravilno nanesena i da izgleda izvrsno. Profesionalni instalateri imaju pristup specijaliziranim alatima i tehnikama kako bi osigurali da je folija nivelirana i u potpunosti pričvršćena na površinu prozora. Osim toga, mnoge tvrtke prilikom montaže nude jamstva koja pokrivaju i foliju i instalaciju, što vam daje dodatni mir. S druge strane, cijena profesionalne instalacije obično je viša od cijene kompleta "uradi sam". Uz to, zakazivanje termina za instalaciju može zahtijevati određenu fleksibilnost u vašem rasporedu.

U konačnici, odluka da postavljanje folije na stakla učinite sami ili angažirate profesionalca ovisit će o vašoj osobnoj razini vještina, proračunu i vremenskim ograničenjima. Ako ste uvjereni u svoju sposobnost da se sami uhvatite u koštac s projektom i imate potrebne alate i znanje, DIY set pribora može biti dobra opcija za vas. Međutim, ako želite bezbrižnost i profesionalni završetak koji dolazi uz angažiranje profesionalca, možda bi se isplatilo uložiti u profesionalnu instalaciju.

Mi bi vam svakako preporučili da za svaki takav projekt prikupite ponude i informirate se o svim mogućim troškovima. Ukoliko se radi o malom kućnom projektu možda vam pomoć  profesionalca doista neće biti potrebna. Međutim, ukoliko se primjerice odlučite za opciju montaže UV zaštitne folije na prozore svog automobila, svakako bi bilo najbolje da to učini profesionalac koji će garantirati za kvalitetne materijale i montažu.

Montaža folija na auto stakla

 

Zaštitne Folije Facebook

Komentari



to_top