pametne-folije-koje-ce-vam-osigurati-ustedu-energije.jpg

Što učiniti da uredski prostor osigura veću privatnost?

Moderna arhitektura nam je donijela sa sobom prekrasan dizajn velikih otvorenih prostora s velikim prozorima. Bio to uredski prostor ili kuća, u prostorima se sve više koriste staklene pregrade umjesto zidova koje izgledaju ljepše i modernije. Sve više predmeta se izrađuje od stakla te na zgradama i unutar njih imamo više staklenih površina nego ikad. 

Zahvaljujući novim tehnologijama možemo proizvesti čvršća stakla, bolje kakvoće koja postaju sve jeftinija i dostupnija. Iz tog razloga je ovaj trend postao tako popularan. No, sav taj divni otvoreni prostor s puno dnevne svjetlosti dolazi pod cijenu naše privatnosti. 

Uredski prostor

Uredski prostor je postao najbolji primjer moderne arhitekture i to je definitivno stvorilo ugodnu atmosferu. Takav prostor ostavlja dojam ozbiljne tvrtke, a prvi dojam je osobito bitan potencijalnim kupcima ili novim radnicima. 

No, takvom gradnjom smo izgubili dosta privatnosti. Iz tog razloga, osmišljene su pametne folije koje će vratiti privatnost a neće narušavati slobodan dizajn. Pametne folije za stakla postoje u više oblika, ovisno o vašim željama i potrebama.

Postoje folije koje samo jednim pritiskom gumba mogu pretvoriti vaše prozirne staklene površine u mutne. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji molekula polimera s tekućim kristalima, ove folije će se u sekundi pretvoriti u neprozirnu površinu. Na ovaj način se ne morate dvoumiti između mutnog i prozirnog stakla, već možete imati oboje u isto vrijeme. 

Osim folija ovakve vrste, postoje i razne dekorativne folije i folije za zaštitu od neželjenih pogleda. Dekorativne folije će ukrasiti i ispuniti prostor, dok će folije za zaštitu od pogleda smanjiti vidljivost kroz staklo s obje strane. Stakla se također mogu i zatamniti, što će također smanjiti vidljivost.

Čak i ostale folije koje služe u svrhu UV zaštite ili zaštite od topline pružaju svojevrsnu zaštitu od pogleda. Primjerice, folije koje izvana izgledaju kao ogledalo te stvaraju reflektivnu površinu izvana, dok pogled iznutra ostaje isti. 

Staklo u interijeru

Staklo je jednostavno neizbježan materijal u opremanju interijera, te se može koristiti za razne prostorne elemente. Podovi, zidovi, stropovi, stubišta i ograde od stakla nikada ne prolaze nezapaženo. Svi stakleni elementi u prostoru zadržavaju vizualnu prostornost i prozračnost. Upravo stakleni zidovi su najveća atrakcija u interijeru, dok sve popularnije postaju i staklene transparentne stepenice. Stakleni stropovi ili podovi mogu biti vizualno povezati etaže prostora i dati potpuno novi doživljaj prostora.

Za staklo u interijeru su obično dovoljne dekorativne folije, no pametne folije su isto tako odličan izbor. Postoje i folije koje će štititi staklene površine poput stepenica od oštećenja. Naravno, staklo za stepenice će biti izuzetno čvrsto, no i dalje se može okrhnuti, što kvalitetne folije mogu spriječiti. Ako vam u isto vrijeme treba i ploča za pisanje, onda je piši-briši folija najbolji izbor za vas. Jednostavnom aplikacijom folije koja može biti bijele boje ili prozirna, pretvorit ćete bilo koju staklenu površinu u ploču za pisanje. 

Dekorativne folije su odlične za trajnu zaštitu od pogleda a u isto vrijeme će osvježiti izgled prostora. U našem širokom asortimanu postoji velika ponuda folija u raznim bojama i dezenima, te garantiramo da ćete pronaći foliju koja vam savršeno odgovara! Folije su odlična zaštita za prozor (https://blog.zastitne-folije.hr/article/idealna-zastitna-folija-i-kako-je-odabrati) ili bilo koju drugu ravnu staklenu površinu. 

Stakleni zid 

U današnje vrijeme, uredi su najčešće podijeljeni staklenim zidovima što znatno poboljšava produktivnost. Puno je lakše ostati motiviran za posao ako je okružje u kojem radite svijetlo, otvoreno i prozračno. Stakleni zid u uredu potiče i komunikaciju zaposlenika, jer se zaposlenici lako mogu vidjeti. 

Iako se čini kao da je sve otvoreno, stakleni pregradni zidovi djeluju kao zvučna izolacija tako da možete imati sastanke ili obavljati razgovore o povjerljivim poslovima bez brige da će vas čuti i svi u prolazu.

Bez obzira na to kako izgledao poslovni prostor, stakleni zidovi će uvijek biti ugodni oku i biti privlačni svim klijentima. Odraz su profesionalnosti i ukazuju na moderno i progresivno poslovanje. Mali psihološki trik ovakvog uređenja uredskih prostora je što klijenti dobivaju dojam da je cjelokupni prostor otvoreniji, što ukazuje na iskrenost i poštovanje. 

Stakleni zidovi su dugotrajni i vrlo ih je lako održavati. Ne samo to, već smanjuju potrebu za trošenjem električne energije. Uz odgovarajuće folije, možete poboljšati izgled i povećati privatnost, a sačuvati sve prednosti staklenih zidova. 

Pregrade od stakla 

Pregrade od stakla se često koriste ne samo u poslovnim prostorima, već i u kućama i stanovima. Staklena pregrada ne mora odvajati samo uredski prostor, već može biti pregrada za stepenište, kuhinju ili neku drugu prostoriju koju ne želite potpuno zatvoriti zidom. Primjerice, volite otvorene prostore, no želite da se ipak prostorije malo odvoje kako bi se dobilo na privatnosti. 

Mogu biti fiksne ili klizne, te se mogu izraditi točno po mjeri kako bi dobili točno ono što ste si zamislili. Pregrade se obično izrađuju od laminiranog ili kaljenog stakla kako bi bila što čvršća i sigurnija, te su obično debljine od 8-10mm. Ovakvom pregradom se štedi prostor, a opet se dobiva pregrada kako bi se prostorije fizički odvojile. 

Mutna stakla za prozore 

Mutna stakla za prozore bi definitivno osigurala veću privatnost u uredskom prostoru. No, u isto vrijeme bi izgubili efekt otvorenog prostora. Mutna stakla za prozore se više ne mogu mijenjati, te ako stavite mutno staklo imat ćete cijelu veliku neprozirnu površinu. 

Naravno, u nekim slučajevima je to i cilj. Obično se mutno staklo stavlja na prozore koji gledaju prema cesti ili susjedima, te ih se najčešće koristi u privatnim prostorima. Postoji više vrsta mutnih stakala, od efekta kapljica vode, brušenog stakla, pa sve do raznih uzoraka na površini stakla. No, naručivanje takvog posebnog stakla koje je primjerice mutno samo na određenim mjestima može biti vrlo skupo. 

U poslovnim prostorima se rijetko koriste mutna stakla, već se više fokusiraju na folije koje djelomično prikrivaju pogled. Folije za stakla dolaze u gotovo svim mogućim bojama, dezenima i oblicima, te mogu apsolutno sve! Od sprječavanja krhotina, pretvaranja stakla u ploču za pisanje, blokiranja pogleda, sprječavanja pregrijavanja i još mnogo toga. 

Iz tog razloga, većina poslovnih i privatnih objekata se okreće upravo folijama koje mogu prilagoditi svaku staklenu površinu u ono što su si kupci zamislili. S folijama možete djelomično blokirati pogled ili u potpunosti, te prilagoditi dizajn da bi se savršeno uklopio u okolni prostor. 

 

 

 

 

Zaštitne Folije Facebook

Komentari



to_top