projekcijsko-platno-kako-imati-najbolje-kucno-kino.jpg

Platno za projektor - Kako imati najbolje kućno kino?

Zaštitne Folije Instagram

Ne možete otići u kino, a želite pravi kino doživljaj? Vaša idealna večer bila bi kao da ste u kinu, a opet smješteni na svom kauču ili u najudobnijoj fotelji? Onda je rješenje tu, a to je platno za projektor ili kućno kino s kojim ćete imati osjećaj kao da ste ispred velikog platna. Iako se niste maknuli iz svog stana, uz pomoć pravih zvučnika doživljaj će biti sve samo ne običan. Umjesto klasičnog projekcijskog uređaja, bit će dovoljna samo pametna folija za stakla koja će se aplicirati na staklenu površinu. Osim zvučnika koji su jedan od najvažnijih faktora za što bolji zvuk, ne treba zaboraviti na prostor u koji ćete smjestiti kućno kino.

Prilikom postavljanja sve potrebne aparature važno je znati gdje ćete postaviti projektor, jer nije svejedno hoće li to biti na mjestu gdje ima dovoljno osvjetljenja ili možda u malo mračnijem dijelu sobe. Dobro razmislite prije nego montirate foliju, jer to će na kraju biti mjesto preko kojeg ćete gledati razne sadržaje, igrane filmove, dokumentarce ili sadržaj poslovne tematike.

Platno za projektor

Projektor i platno, već je sve jasno… Za sve one koji se više vole opuštati u svom domu umjesto odlaska u kino, projekcije na vlastitom projektoru bit će pravi doživljaj. Projektori su uređaji za prikaz slika na podlozi poput zida, platna, ekrana, stakla ili zaslona. Dijaskop kao najpoznatiji služi za prikaz slika na neprozirnom mediju kroz koji se provlači skup svjetlosnih zraka. Projektor i platno koriste posebnu tkaninu uz pomoć koje se povećava kvaliteta projicirane slike. To je važno kad se želi prikazati prezentacija u boji, na primjer razni videozapisi i grafovi. Jednom kad se projicira svjetlost se reflektira te raspršuje natrag prema gledatelju. Neke će oduševiti što ne moraju razmišljati o kupovini dodatnih uređaja za projekciju. U ovom slučaju jedino što treba je posebna folija i naravno staklo. Sigurno već sad znate gdje bi mogli namjestiti svoje kućno kino. U samo nekoliko poteza imat ćete najbolje platno. Za razliku od uobičajenih projektora, ovdje nećete imati puno posla. Na brz i jednostavan način svaka staklena površina se može pretvoriti u projektor. Na kraju će jedino biti potrebno odabrati film ili seriju po izboru. Zamislite scenu negdje na prekrasnom egzotičnom otoku… Uz pravo projekcijsko platno zaista ćete imati osjećaj da ste tamo. Projektor i platno u ovom slučaju dobivaju posve novu dimenziju uz pomoć pametnog stakla. Upravo će ono pomoći kvalitetno reproducirati sadržaj te ujedno pojačati doživljaj raznih vrsta projekcija.

Zidno platno za projektor

Jasno je da se projekcije mogu prikazati na nekoliko različitih podloga. Ali što je sa zidnim podlogama? Poznato je da se svjetlo raspršuje natrag prema gledatelju, ali kod zidne podloge prilikom reflektiranja svjetlosti može doći do gubitka kontrasta, svjetlosti kao i oštrine slike. Zbog toga je važno pronaći najbolje rješenje s kojim će svatko biti zadovoljan.

Kako pametna stakla mogu utjecati na vaš životni prostor?

Pametna stakla otkad su se pojavila otkriće su koje svakodnevno sve više utječe na naše živote. Posebna vrsta stakla su ona koja mijenjaju mogućnosti prijenosa svjetlosti kad su pod utjecajem topline, svjetla ili napona. Takve staklene površine mogu kontrolirati ne samo prijenos topline nego i količinu svjetlosti. Jednom kad se aktiviraju počinju blokirati određene ili sve valne duljine svjetlosti, a velik broj takvih staklenih površina štedi troškove za klimatizaciju i grijanje. Pametna folija za stakla dolazi u nekoliko različitih oblika. Osim folija za projekciju, korisne su i protect data. Zahvaljujući ovom proizvodu koji je jednostavno aplicirati na staklene površine, možete stvoriti efekt zamračenja na zaslonima te tako zaštititi važne podatke. Budući da neki podaci nisu za javnost, jasno je koliko koristan može biti ovaj proizvod. Prolaz dnevne svjetlosti folija koje pretvaraju prozirno u neprozirno staklo je na 99 %. Iste brojke su i za odbijeno UV zračenje. Kod projekcijskih folija prolaz svjetlosti iznosi 71 % dok je odbijeno UV zračenje na 95 %. Protect data folije nude prolaz dnevne svjetlosti od 44 % s odbijenim UV zračenjem od 99 %. Bez obzira ako se odlučite za E-Film ili hi tech foliju s kojom čak možete gledati film te koja pretvara prozirne površine u neprozirne, važno je znati da nećete pogriješiti s najnovijim krikom tehnologije. Na kraju dovoljno je reći samo ovo - moderno rješenje za bilo koji prostor, u kojem živite ili radite.

Stakleni zid

Svjetlost je neophodna u svakom prostoru, nevažno je li u pitanju vaš dom ili mjesto gdje radite. Zbog tog razloga je važan stakleni zid, bilo kao pregrada u zatvorenom prostoru ili kao vanjski zid. Koliko je važno imati dobar stakleni zid, toliko je potrebno paziti da se takav dio namještaja iskoristi najbolje moguće. U ovom slučaju staklo ne mora biti samo pregrada, može se iskoristiti kao ukras u prostoru ili kao podloga za prikaz projekcija različitog sadržaja. Za staklene površine od poda do stropa, statika neće biti velik problem posebno ako se na zidu nalaze dodatni elementi. Troškovi će ovisiti o debljini kao i kvaliteti stakla. Staklene pregrade mogu se postaviti tako da se pomiču prema potrebi, a zato je važna fleksibilnost. Što znači da se velika prostranost svake prostorije može postići u skladu prema vašim potrebama. Ako želite postići otvoreni prijelaz iz jedne sobe u drugu to možete učiniti uz pomoć velike staklene površine. Osim što ih mnogi koriste kao zamjenu za uobičajeni projektor, sve je popularnija primjena staklenih zidova kao pregrada za sobe. Staklene pregrade mogu popraviti nedostatke dizajna po pitanju unutarnjeg uređenja. Bit će to elegantan način za promjenu izgleda prostorija. Zahvaljujući čvršćem staklu, ovakav tip uređenja stana više nije rijetkost čak ni u obiteljima s puno djece. Troškovi postavljanja ovisit će o dimenzijama te je li u pitanju vanjski ili unutarnji pregradni zid. Jasno je da se u takav proces ne ulazi bez jasno razrađenog plana. Na kraju je najvažnije da dobijete proizvod s kojim ste zadovoljni, a još ako na to dodate folije s kojim stakla više neće biti samo stakla, zabava je zajamčena.

Komentari



to_top