mozete-li-sami-zatamniti-automobilska-stakla-folijom.jpg

Kako staviti folije za zatamnjivanje prozora za novi izgled auta?

Folije za zatamnjivanje prozora su jako popularne u današnje vrijeme, posebno kod mladih vozača koji žele da njihov limeni ljubimac izgleda opasno. Trenutno je na tržištu dostupno više metoda zatamnjivanja. Mnogi od vas su možda pokušali ili možda tek planiraju samostalno zatamniti stakla na svome automobilu. Ali prije nego se odlučite na ovaj potez, morate biti svjesni da to nije jednostavan proces. Zbog toga je možda najbolje to prepustiti stručnim osobama da to naprave umjesto vas.

Zasigurno jedno od glavnih pitanja koje ćete si postaviti je: Kako zatamniti stakla na autu?U današnje vrijeme svima je u cilju uštedjeti koliko je god moguće. Mnogo se puta dogodilo da netko samostalno postavlja zaštitnu foliju i na kraju to nije ispalo onako kako je trebalo. Te su na kraju svejedno morali potražiti stručnu pomoć. Na kraju, postoji šansa da potrošite i više nego ste planirali. Jer koliko se god činilo jednostavnim, postavljanje folije na staklo i nije tako jednostavno. I to nije samo slučaj na zaštitnim folijama za automobile, već i sa svim ostalim zaštitnim folijama. 

Što je najbitnije na mjestima gdje kupite zaštitne folije, ponudit će vam i montažu. A samim time dobit ćete i garanciju na folije. U situaciji kada vi postavljate zaštitnu foliju, to neće biti slučaj. 

Folije za zatamnjivanje prozora

Folije za zatamnjivanje prozora su jedan od izuzetno popularnih načina ukrašavanja automobila. Ali one imaju i drugu primjenu. Sve više se koriste kao zaštita vašeg limenog ljubimca. Posebice ljeti kada su temperature sve više, a automobil je sve teže rashladiti. Sunčeva energija može uništiti interijer automobila. Prilikom odabira zaštitne folije bitno je paziti na stupanj zatomljenosti folije. Stupanj zatomljenosti folije mora biti u skladu sa Zakonom. 

Posebno je to bitno ako se odlučite sami postavljati folije. Jer mnogi kupuju na svoju ruku tamnije folije od dopuštenih i tako ih postavljaju na svoja stakla. Prilikom kupnje folije Izuzetno je bitno se posavjetovati s prodavačem, koji će vam reći koja je najveća dopuštena zatomljenost. Također, ako se odlučite na samostalno postavljanje zatomljenja na stakla, bilo bi bolje kupiti već izrezane folije koje će odgovarati staklima vašeg automobila. Iako su već izrezane, morat ćete biti izuzetno oprezni prilikom postavljanja, jer puno malih sitnica može poći krivo. Samo jedan krivi potez dovoljan je da morate ići iz početka ili da uništite vašu foliju. 

Ugradnja folija za auto stakla

Veliki broj vozača obožava zatamnjena stakla jer automobil izgleda atraktivnije. Da bi zatamnili vaše staklo na automobilu postoji nekoliko metoda. Najidealnije je ako su vam stakla zatamnjena tvornički. Ali ako to nije slučaj tada možete dati premazati vaše staklene površine zaštitnim premazom ili nalijepiti zaštitne folije na staklene površine. Ako se odlučite na lijepljenje zaštitne folije imajte na umu da to nije jednostavan proces. Prije nego se odlučite na takav pothvat, educirajte se. Bitno je da znate kako zatamniti stakla na autu na ispravan način. Za postavljanje folije na staklo trebat će vam puno strpljena i pomoć prijatelja. Ali na kraju ako uspijete u svome naumu, bit ćete više nego zadovoljni.

Prije nego se odlučite na samostalno zatamnjivanje staklenih površina na vašem automobilu informirajte se o dopuštenom stupnju zatamnjena. Jer Zakonom je određeno koliko postotak zatamnjenosti vaš limeni ljubimac smije imati. Prilikom kupovine folije, idealno bi bilo kada bi mogli kupiti već izrezane folije, koje će savršeno ogovarati vašim staklenim površinama. To će vam uveliko olakšati posao prilikom apliciranja. Savršeno izrezana folija za staklo je 80% obavljenog posla. 

Prije apliciranja imajte na umu da staklo mora biti pripremljeno i dobro očišćeno. Možda ćete staklo morati čistiti više puta. Na staklu ne smije biti nečistoće, jer će se u suprotnom pojaviti balončići koje nećete moći ukloniti. Nakon što ste se pobrinuli za sve, vrijeme je za apliciranje folije. Nanesite dovoljnu količini sredstva za folije i lagano aplicirajte foliju. Zagladite dobro sa špahtlom za folije, i to je to. Ako vam se to sve čini komplicirano, uvijek možete zaštitnu foliju dati postaviti u specijaliziranim radionicama koje će taj posao obaviti brzo i efikasno, te ćete imati garanciju.  

Sjenilo za auto stakla

Mnogi automobili nemaju serijski zatamnjena stražnja stakla. Izuzetno je bitno da se putnici zaštite od negativnog utjecaja sunčeve energije. U takvim slučajevima, idealno rješenje bi bile folije za zatamnjivanje prozora, ali samostalno montiranje folija ponekad može završiti estetskom katastrofom. Ponekad ugradnja zaštitnih folije može biti preskupa, u tom slučaju idealno rješenje je sjenilo za auto stakla. Sjenilo za auto stakla možemo kupiti u većini marketa. Naravno i tu je bitno paziti na cijenu, jer jako jeftina sjenila su ponekad loše kvalitete, te ćete ih vrlo brzo morati zamijeniti. U posljednje vrijeme neki od automobila dolaze s ugrađenim zavjesicama. Napravljene su tako da su diskretne, elegantno skrivene. Ali takve zavjesice ima samo mali broj automobila. 

Na tržištu je dostupno više varijanti zavjesica. Zasigurno najpopularnije sjenilo za auto stakla je klasično vakuum sjenilo. Ako imate djecu, na tržištu možete kupiti vakuum sjenilo s različitim dekoracijama. Ponekad takva sjenila mogu narušiti izgled vašeg automobila, ali glavna namjena im je da se svidi vašoj djeci. Jer na tim sjenilima možemo vidjeti različite junake iz crtanih filmova. Vašoj djeci će biti zanimljivu gledati omiljene junake a u isto vrijeme će ih štititi od negativnog utjecaja sunčeve energije. 

UV zrake kroz staklo

Da li je moguće izgorjeti kroz staklo? Naravno da je moguće, posebice ako sjedite na sunčevoj strani automobila. UV zrake se dijele na UVA i UVB zrake. Na sreću UVB zrake blokiraju stakla automobila, ali UVA zrake vrlo jednostavno prolaze kroz staklene površine. Zbog toga je bitno da su na staklene površine aplicirane zaštitne folije koje će spriječiti UV zrake kroz staklo. Definitivno je bitno pripaziti na UV zračenje, posebice ljeti. Ali ne smijemo zanemariti ni ostatak godine.

UV zaštita

Svakoj koži je potrebna UV zaštita, samo je razlika u intenzitetu. Jer nije svaka koža jednaka. Netko je svjetlije puti, netko tamnije. Prilikom ljetnih mjeseci bitno je paziti da UV indeks nije previsok, jer što je on veći, veća je opasnost za vašu kožu. UV zrake kroz staklo ne samo da imaju negativan učinak na našu kožu, već one mogu oštetiti i vaš interijer. S vremenom sunčeva energija može posvijetliti vaš namještaj ili unutrašnjost automobila. I samim time više neće izgledati onako kao vi to želite. UV folija za stakla će ublažiti sve negativne čimbenike sunčeve energije.

Zaštitne Folije Facebook

Komentari



to_top