zatamnjena-stakla.jpg

Kako se brinuti za novo zatamnjena stakla

Zaštitne Folije Instagram

Jeste li nedavno zatamnili stakla? Želite li znati kako se brinuti o novo zatamnjenim staklima? U nastavku vam donosimo male trikove. Postoji razlog zašto se predviđa da će tržište zatamnjivanja prozora rasti u budućnost. Zaštitne folije nude zaštitu kože, privatnost, energetsku učinkovitost ali i još mnogo toga.

Ne dirajte prozore odmah nakon zatamnjena

Velika je šansa da nećete imati želju za čišćenjem prozora odmah nakon postavljanja zaštitne folije. Međutim, ako se spremate dobro izribati prozore, svakako pričekajte dok se folija ne očvrsne. Nakon montaže, foliji treba malo vremena da se u potpunosti stopi sa stalkom.

Također u tom periodu treba izbjegavati lijepljenje bilo kakvih naljepnica, kukica, vakuumskih držača ili drugih predmeta na prozore. Kada je riječ o zatomljivanju stakla automobila, morate imati na umu neke dodatne stvari. Izbjegavajte spuštanje prozora nakon montaže. Spuštanje prozora može uzrokovati nabore i skupljanje folije. Također, izbjegavajte praonicu prvih nekoliko dana. Ako trebate očistiti prozore, obrišite ih nježno mekanom krpom.

Izbjegavajte ribanje prozora

Početne nesavršenosti su sastavni dio svake montaže zaštitne folije i nije čudno da boja na foliji izgleda zamućeno ili zamagljeno prvih nekoliko dana od instalacije. Ponekad možete primijetiti i male mjehuriće, koji će nestati kroz kratki period. Naime to se može dogoditi kada se višak vode skupi između folije i stakla. Tijekom vremena, tekućina će ispariti kroz sitne pore u foliji. U slučaju da se te nepravilnosti zadrže duže od tjedan dana, obavezno se javite ovlaštenim montažerima koji su ju postavljali kako bi ispravili nepravilnosti.

Folije za zatamnjivanje su izdržljive i većina ih je otporna na ogrebotine. Ali to ne znači da trebate ribati po staklu. Za održavanje tih staklenih površina bitno je odabrati prave proizvode. Pokušajte izbjegavati proizvode s amonijakom ili koji sadrže druge agresivne tvari poput sode bikarbone.

Budite pažljivi oko prozora

Ništa nije u potpunosti otporno na ogrebotine. Zbog toga je bitno da se izbjegava doticaj oštrih predmeta sa staklom. Kod automobila morate biti oprezni prilikom utovara i istovara predmeta. Također prilikom otpuštanja pojasa budite oprezni da ne bi bacili kopču u staklo.

Folija za stakla može trajati dugi niz godina. I većinom dobivate i garanciju na proizvod ako je montaža odrađena od strane stručne osobe. Ali, također neke stvari morate izbjegavati, jer i vi možete utjecati na kvalitetu i dugotrajnost vaših folija.

Komentari



to_top