Termo-folija-za-prozore2.jpg

Termo folija za prozore - Kako odabrati najbolji stupanj zaštite?

Zaštitne Folije Instagram

Termo folija za prozore sve se više upotrebljava zbog rastućeg trenda velikih staklenih površina. Postoji puno prednosti staklenih površina, poput uštede električne energije jer se svjetla ne moraju paliti sve do noći.

Termo folije su proizvod koji je nastao daljnjim razvojem standardnih zaštitnih folija čija je glavna svrha pružiti zaklon od jake sunčeve svjetlosti. Nadalje te su se folije razvijale paralelno s auto industrijom gdje su korištene između ostalog za odbijanje sunčeve svjetlosti u ljetnom periodu. Jedna od njihovih uloga je sprječavanje oštećenja plastike ili sjedala i zaštita privatnosti putnika. Takav princip može se primijeniti i na reflektirajuće folije.

Zaštitne folije mogu se uspoređivati prema potpunom odbijanju sunčeve energije, postotku propuštanja UV zraka i prema odbijanju i propuštanju vidljive svjetlosti. U početku je cilj bio smanjiti prodor sunčevih zraka sve dok se nije došlo do zaključka da uv folije za prozore osim što su dobra zaštita od svjetlosti, njezinim odbijanjem ujedno izbjegavaju pregrijavanje prostora. Cilj je na kraju bio izraditi foliju koja će spriječiti propuštanje topline tijekom zime i ujedno omogućiti uštedu energije za grijanje.

Termo folija za prozore

U vrijeme kad se sve više razmišlja o smanjenju emisije CO2 i sve većoj uštedi energije, vrijeme je da se odlučite za jedno od najboljih rješenja poput termo folija za prozore. Takve folije su idealne kako za poslovne tako i za privatne prostore budući da djeluju poput toplinskog filtera.

Velike staklene površine predstavljaju i uštedu za grijanje tijekom zime jer propuštaju puno svjetlosti, odnosno zraka koje će pomoći u zagrijavanju prostora. Naravno, kako postoje prednosti tako postoje i mane velikih staklenih površina. Jedna od njih je da se često stvara problem prekomjernog zagrijavanja prostora tijekom ljetnog razdoblja.

Kako uštedjeti energiju?

Termo folija za prozore predstavlja rješenje za ovakav problem. Ove folije će štedjeti energiju tijekom ljetnog i tijekom zimskog razdoblja, jer ne sprječavaju prolazak sunčevih zraka već ga samo reguliraju. Termoizolacijske folije će blokirati infracrveno i ultraljubičasto zračenje, a vi ćete i dalje dobivati vitamin D kroz staklo. Propusnost folije može biti visoka, ovisno o tome koju foliju odaberete, tako da nikada nećete gubiti dnevnu svjetlost. Debljina stakla neće puno značiti za zaštitu od UV zračenja, jer deblje staklo i dalje neće filtrirati UVA zrake. 

Od sada imate priliku uživati u ugodnoj klimi na vašoj staklenoj terasi tijekom ljeta, te uživati u toplim zrakama sunca tijekom zime. Ovakva investicija se itekako isplati, pogotovo osobama koje rade od kuće. UV folije za prozore će smanjiti potrebu za korištenjem klimatizacijskih uređaja koji mogu biti štetni za zdravlje.

Ušteda energije tijekom zime

Jedan od načina uštede energije tijekom zime je uz pomoć folije koja se aplicira s unutrašnje strane prozora. Nadalje pomaže zadržati svu energiju unutar prostora koju generira sustav grijanja. Tako poboljšava izolacijske mogućnosti staklenih površina uvelike smanjujući gubitak topline. Takva folija reflektira toplinu i pretvara prozore u energetski učinkovite Low-E prozore.

Zima je ništa drugo nego sinonim za niske temperature i visoke račune grijanja. Ali to ne mora biti tako zahvaljujući nevjerojatnim izolacijskom svojstvima termalne folije koja je uspješno položila test sprječavanja gubitka topline iz prostora, a što je u konačnici rezultiralo manjim računima za grijanje. Apliciranje takvih folija bit će prioritet kako privatnih tako i pravnih subjekata.

Kako smanjiti račue za grijanje

Kako uštedjeti na računima u uredu?

Jeste li u potrazi za toplinskom optimizacijom za svoj poslovni prostor? Razmišljate li o smanjenju računa za hlađenje i grijanje kao i uštedi energije u uredu? Postoji rješenje u obliku folija koje se jednostavno postavljaju i lako održavaju.

Uštedjeti energiju u uredu znači krenuti od korijena problema. Tijekom godine vaše radno mjesto podložno je fluktuacijama u temperaturi. Ljeti skoro sve ode na klima uređaje, a zimi na grijanje.

Sigurno ste umorni od visokih računa za struju. Želite li ekonomičnije radno mjesto? Znate što trebate učiniti, a to je krenuti s izolacijom svojih prozora. Apliciranjem posebne folije protiv topline i hladnoće direktno dolazite do rješenja svih vaših problema.

Folije imaju dvostruku funkciju. S jedne strane vas štite od hladnoće tijekom zime i ono najvažnije omogućuje smanjenje računa za grijanje. S druge strane nudi značajnu uštedu energije jer pomaže zadržati toplinu u prostoriji, a zbog čega ćete rjeđe uključivati radijatore.

Ljeti je druga priča. Jednom kad temperatura naraste folije će spriječiti prodor topline u unutrašnjost. Također će upiti UV zrake i bit će manja potreba za klimom. Nadalje riječ je o učinkovitom načinu reguliranja temperature prirodnim putem bez struje ili plina.

Spomenute folije imaju više prednosti, a sve što je potrebno učiniti je aplicirati ih. Pored toga što su prirodni regulatori topline, folije su ujedno poznate po zaštiti od sunca. Drugačije rečeno, sprječavaju degradaciju interijera do kojeg može doći zbog izloženosti UV zrakama.

Kako djeluje termoizolacijska folija

Boravite li u prostoru koji ima problema s toplinskom izolacijom? Zimi vam je hladno u blizini prozora, a ljeti toplina lako ulazi? Takva pojava nije samo neugodna, nego i stvara velike troškove energije(klimatizacija ili/i grijanje).

Veliki prozori su odgovorni za velik gubitak topline koji se procjenjuje na 15%.

Rješenje su termo folije koje rade po principu dvostrukog stakla prilikom čega se dodaje dodatni sloj zaštite vašem staklu kako bi se poboljšala izolacija i spriječio gubitak topline.

Termoizolacijska folija će se svakome isplatiti budući da je u pitanju ekonomična alternativa zamjeni dvostrukog stakla ili prozora. Idealno je rješenje za sve koji žele izbjeći veće radove ili za one koji imaju atipična stakla ili prozore.

Pored toga što će vam pomoći smanjiti troškove za duže vrijeme ujedno će svaki interijer učiniti ljepšim i zanimljivijim. Naravno folije neće u potpunosti spriječiti gubitak topline, ali će zahvaljujući termoizolaciji uvelike doprinijeti smanjenju gubitka topline.

Zaključak na kraju cijele priče je da ne treba puno čekati s apliciranjem folija jer nikad ne može biti previše rano da bi se krenulo s uštedom, bilo onom kod kuće ili u velikim poslovnim prostorima.

Komentari

2022-06-29 11:12

Ronny:

Hello , as a head protection I need UV film for windows .. what kind of film you can offer me



to_top