zastitite-se-od-nezeljenih-UV-zraka.jpg

Kako štiti UV FOLIJA za prozore

Zaštitne Folije Instagram

Svakodnevnim utjecajem sunčeve energije većina tkanina, namještaja i umjetnina se može oštetiti. Na isti način kako UV zrake mogu imati loš utjecaj na ljudsko tijelo, tako utječe i na okolinu oko nas. No postoji pametno i praktično rješenje u obliku UV Folija za prozore - koje blokiraju UV zrake te pomažu u očuvanju boje tkanina, tepiha, namještaja, antikviteta, pa i automobilskog interijera.

Osjetljive tkanine i namještaj mogu već unutar razdoblja od godinu dana vidno izblijediti i oštetiti se na mjestima gdje su konstantno izloženi suncu. Iz tog razloga se savjetuje češće mijenjanje rasporeda namještaja u kući, no to je rijetko opcija, pogotovo ako imate namještaj koji je napravljen po mjeri – ili pričvršćen za zidove.

Isto tako, nitko neće biti oduševljen idejom micanja kuhinje zbog rizika od izbljeđivanja površine. Srećom, ove folije su način da se sve to spriječi i da vaša kuhinja, namještaj i tkanine ostanu kao nove dugi niz godina.

UV folija za prozore

Ne samo da UV-A zrake imaju negativan utjecaj na sav inventar koji je izložen suncu, već ima i negativan utjecaj na vaše oči i kožu. Sve to može dovesti do preuranjenog starenja, ali i do raka kože te naravno do opeklina, pogotovo ako provodite puno vremena u automobilu. Jako je bitno napomenuti da je zaštitu od UV zraka potrebno započeti što ranije. Pravovremenom zaštitom se mogu smanjiti svi negativni utjecaju UV zraka.

UV FOLIJA za prozore dizajnirana je tako da vas štiti od negativnog utjecaja UV zraka a ne narušava pogled i ne sprječava prodiranje prirodne dnevne svjetlosti u prostoriju. Folije za automobile mogu služiti i za potpuno ili djelomično zatamnjenje stakala, što će spriječiti prekomjerno zagrijavanje vozila. Ovo je jedna od folija za zaštitu od sunca koje će vam i dermatolozi preporučiti, kao sigurnosnu preventivu ako imate kožu koja je osjetljiva na sunce.

Pitate se, štiti li folija za prozore privatnost – ili pak, postoje li dekorativne folije koje štite od zračenja? Imate sreće, jer naša svaka folija štiti od UV zraka. Dekorativne, sigurnosne, pa čak i naše folije koje služe kao ploča za pisanje, pružaju vrhunsku zaštitu od štetnih zraka.

UV Zaštita i zdravlje

Vjerojatno ste i sami primijetili da sunce svake godine postaje sve jače i rizik od opeklina je sve veći. Obična prozorska stakla zaustavljaju samo 10% UVA zraka, dok 90% zraka slobodno prolazi kroz sve staklene površine. Svi znamo da je sunce zdravo, no dovoljno je svega 10 minuta sunca, tri puta tjedno da bi naše tijelo stvorilo dovoljno vitamina D. UV zračenje može pogoršati neka kožna stanja kao što su psorijaza ili dermatitis.

Također, mogu napraviti i veliku štetu vašim očima. Prilikom kupovanja naočala, uvijek pripazite na oznaku ili certifikat koji govori o postotku UVA ili UVB zračenja koje blokiraju. Iznenadili bi se, ali najveća opasnost od zračenja za vaše oči je tijekom zime, zbog snažne prirodne refleksije snijega i zaleđenih površina.

Iako je nemoguće u svakom trenutku biti zaštićen od zračenja, UV FOLIJA za prozore može znatno smanjiti vašu izloženost ako se aplicira unutar doma i u automobil. Jednostavnom montažom možete osigurati svoj dom i automobil u borbi protiv štetnih zraka.

Komentari



to_top