gdje-se-sve-mosze-a-gdje-se-ne-mosze-staviti-zasstitna-folija-za-prozore.jpg

Gdje se sve može - a gdje se ne može staviti zaštitna folija za prozore?

Zaštitna folija za prozore je proizvod koji olakšava svakodnevne probleme i omogućava maksimalnu prilagodbu prostora vašim željama i potrebama. Folije za stakla imaju široku primjenu, te postoje razne vrste, od onih koje štite od topline, UV zračenja, imitiraju ploče za pisanje, projekcijska platna, pa sve do onih koje će zaštititi vaš dom od provalnika. Dok se folije mogu aplicirati na gotovo sve staklene površine, postoje mjesta koja ipak nisu prikladna za folije. 

Gdje se sve folije mogu aplicirati?

Zaštitna folija za prozore, odnosno stakla se može aplicirati na sve staklene glatke površine. Primjerice postoje specijalne folije za automobile koje će riješiti problem pregrijavanja vašeg vozila, te se mogu aplicirati na stakla i panoramski krov. Mnogo vozača voli izgled tvornički zatamnjenih stakala, što je također moguće postići s folijama. Zahvaljujući dovoljno velikom izboru stupnja zatamnjenja i nijansi, za svako vozilo će se lako pronaći odgovarajuća folija. 

Folije se mogu aplicirati i na prozore s duplim staklima, što ne utječe na njihovu efektivnost. Aplicirat će se samo na jedno staklo, vanjsko ili unutarnje, ovisno o vrsti folije. Svi prozori i vrata s ravnim staklenim površinama su idealni za aplikaciju folija. 

Koje površine nisu adekvatne za aplikaciju folija?

Iako se folije mogu aplicirati na većinu staklenih ravnih površina, postoje ipak situacije u kojima je nemoguće ili nije preporučljivo stavljati folije. Prvo što se ne preporučuje kod stavljanja folije je aplikacija preko druge postojeće folije. Dok se neke folije mogu kombinirati, većina će se ili odljepljivati ili stvoriti neki neželjeni efekt. 

Osim preko drugih folija, folije se također ne bi trebale postavljati na oštećena stakla. Ako postoji pukotina ili krhotina, folija neće dobro sjesti na staklenu površinu, te će stvarati mjehuriće, odljepljivati se i narušavati pogled. 

Zaštitna folija za staklo se ne bi smjela aplicirati na plastiku ili pleksiglas. Ove folije imaju ljepilo koje nije namijenjeno za plastiku te bi moglo izazvati oštećenja. Za takve materijale postoje posebne folije za plastične površine koje se mogu aplicirati a da ne izazovu oštećenja, te se kasnije mogu sigurno ukloniti. 

Svi prozori koji imaju bilo kakve ukrase ili boju na sebi nisu pogodni za postavljanje folija. Svako staklo koje nije potpuno ravno i glatko ne može biti dobra podloga za foliju jer se folija neće moći pravilno zalijepiti. Također, boje na staklu mogu reagirati s ljepilom folija te se može dobiti neželjeni efekt, odnosno uništiti boja. 

Kako bi dobili najbolje rezultate od folija, potrebno je pratiti ove savjete za njihovu aplikaciju. U slučaju da vam folije postavljaju stručnjaci kako ne bi morali razmišljati kako skinuti foliju sa stakla na prozoru, oni će odrediti je li površina prikladna za aplikaciju folija i dati vam savjet kako da izaberete idealnu foliju za vaše potrebe.

Zaštitne Folije Facebook

Komentarito_top