benefiti-zasstitnih-folija-tijekom-zimskih-mjeseci.jpg

Kako najlakše uštediti energiju i smanjiti troškove tijekom zime

Zaštitne Folije Instagram

Svako godišnje doba ima svoje prednosti i mane. Svi znamo koliko zime mogu bit izazovne. S obzirom na rast cijena energije, izuzetno je bitno zaštititi vaš prostor od nepotrebnog gubitka energije. Samim time ćete smanjiti i vaše račune. Današnje folije su izrađene namjenski kako bi zaštitile vaš prostor. Svaka zaštitna folija ima svoj zadatak.

Neke folije dizajnirane su da spriječe negativne UV čimbenike, dok su druge dizajnirane kako bi zaštitile prostor od vanjskih prijetnji. Na tržištu su dostupne i dekorativne folije koje će transformirati vaš prostor i poboljšati vašu privatnost. Solarne folije štite od sunčeve topline, bliještanja i UV zraka.

A, sada je vrijeme je da saznamo koji su to benefiti zaštitnih folija tijekom zimskih mjeseci.

Ušteda energije

Kroz prozore gubimo najveću količinu topline. Posebice ako su prozori stari i dotrajali. Iako su folije tanke i praktički neprimjetne, dodatni sloj folije može činiti ključnu izolacijsku ulogu. Samim time ćete smanjiti gubitak topline tijekom zimskih mjeseci. Naravno, folije ne mogu spriječiti kompletan gubitak topline, ali ga mogu značajno smanjiti.

Jednom kada uspijete spriječiti nepotrebni gubitak topline, smanjit ćete i vaše račune za energiju. Svima je u cilju smanjiti račune za grijanje. Tijekom zimskih mjeseci folije sprječavaju gubitak topline, a tijekom ljetnih mjeseci sprječavaju ulazak topline u prostor. Na tržištu je dostupan veliki broj folija koje se mogu montirati na staklene površine, a stručne osobe će vam dati najbolji savjet koju foliju odabrati.

Kako uštedjeti energiju u uredu

Jeste li u potrazi za toplinskom optimizacijom vašeg poslovnog prostora? Nadalje razmišljate li o smanjenju računa za hlađenje i grijanje kao i uštedi energije u svom uredu? Rješenje je više nego jednostavno, a to su termalne folije.

Tijekom zime najveći problem su troškovi grijanja. Kako bi smanjili troškove potrebno je otkriti glavni izvor problema. Za ekonomično radno mjesto i smanjenje potrošnje energije kako u uredu tako i u svom domu rješenje su folije protiv hladnoće

Termalne folije su kao stvorene za poslovne i privatne prostore, a djeluju i kao toplinski filter. Pored toga što ljeti sprječavaju ulazak topline, po zimi sprječavaju gubitak topline kroz prozore.

Nanošenjem folije rješavate problem budući da zimi unutarnja toplina izlazi kroz prozore. Folije tako štite od hladnoće zimi i smanjuju račune za grijanje. Nadalje štede energiju jer pomažu zadržati toplinu u prostoriji i omogućuju da se radijatori ne uključuju toliko često.

Zašto ne bi brzom i efikasnom izolacijom smanjili račune za struju i plin? Rješenje vam je na dohvat ruke, samo trebate posegnuti za njim.

Ostale prednosti zaštitnih folija tijekom zimskih mjeseci

Osim smanjena gubitka topline i smanjenja računa za energiju, postoje i druge prednosti povezane sa zaštitnim folijama. Smanjit ćete uporabu uređaja za grijanje. Samim time nećete opteretiti svoje peći ili druge uređaje s kojima grijete prostor.

Smanjenje izbljeđivanja. Čak i tijekom zimskih mjeseci, sunčeve zrake mogu oštetiti vaš namještaj i ostali inventar koji se nalazi uz prozore. Solarne folije štite od negativnih čimbenika sunčeve energije koji mogu imati negativan učinak na vaš inventar, a u kombinaciji s drugim folijama donijeti će potpunu zaštitu.

UV zaštita je još jedan od benefita koje nam donose zaštitne folije. Izuzetno je bitno zaštitititi kožu od sunca kada ste duže vrijeme izloženi sunčevoj energiji. Bez obzira koje je godišnje doba, sunce može imati negativan utjecaj na vašu kožu. UV zrake mogu imati i negativan utjecaj kroz vaše prozore. Samim time povećava se rizik od oštećenja kože.

Zaštitne folije donose puno više benefita od same početne uloge koju bi trebale imati. Ali sve ove prednosti su izuzetno korisne i uz gubitak energije čine dobitnu kombinaciju.

Komentari



to_top