sto-je-bolje-zamjena-prozora-ili-folije-za-prozore.jpg

Što je bolje? Zamjena prozora ili folije za prozore?

Zaštitne Folije Instagram

Kada kažemo povećanje energetske učinkovitosti, mnogi odmah pomisle na zamjenu prozora, i postavljanje fasade. Novi prozori će napraviti veliku razliku u količini energije koja je potrebna za hlađenje ili zagrijavanje prostora. Međutim, za zamjenu prozora treba izdvojiti veliku svotu novca. Iste pogodnosti možete dobiti uz puno manje novaca i gnjavaže. Zaštitne folije će zaštititi vaš stambeni ili poslovni prostor, te samim time omogućiti vam uštedu energije. Ako se još uvijek dvoumite, navest ćemo vam nekoliko razloga zašto je folija odlično rješenje za uštedu novca.

Koje su prednosti folije za prozore?

Zaštitne folije za prozore smanjuju odsjaj i sprječavaju prodor sunčeve energije. Samim time održavaju vaše okruženje hladnijim i ugodnijim. Za vrijeme ljetnih mjeseci ćete uštedjeti na energiji jer više nećete morati toliko hladiti prostor. Dok ćete tijekom zimskih mjeseci uštedjeti na grijanju jer topli zrak više neće moći samo tako izaći iz prostora.

Sunčeva energija može utjecati i na kvalitetu interijera. Sunčeve zrake će uzrokovati blijeđenje namještaja, podova, ormara i drugih stvari koje se nalaze na direktnom udaru sunčeve svjetlosti. Zaštita kože tijekom ljetnih mjeseci je više nego bitna. Folije će vam omogućiti da budete zaštićeni i u kući, stanu ili poslovnom prostoru. UV zrake uzrokuju intenzivno starenje kože te mogu čak i uzrokovati rak kože.

Uz sve dobrobiti, folija će spriječiti staklo da se rasprši. Nebitno hoće li u staklo doletjeti lopta, kamen ili nešto drugo, staklo će ostati na mjestu. Naravno, folija ne može spriječiti da se staklo razbije, ali može spriječiti da se rasprši i samim time nekoga ozljedi.

Što izbjegavati s folijom za prozore?

Prilikom montaže zaštitnih folija, moramo neke stvari izbjegavati. U suprotnom, folija neće imati učinak koji bi trebala imati. Ako niste stručna osoba, izbjegavajte samostalnu montažu folija. Možda se ne čini tako, ali montaža može biti zahtjevna. Spomenuli smo da na tržištu ima više vrsta folija, one se razlikuju i po cijeni ali i kvaliteti. Lošije folije ćete vjerojatno pronaći po nižoj cijeni. Ali postoji velika šansa da te folije budu ustvari jako loše.

Također postoje folije s različitim primjenama. Jedne su za unutarnje apliciranje, a druge za vanjsko. Prilikom odabira idealne folije treba obratiti pozornost na više čimbenika koji mogu utjecati na finalni rezultat. U svemu tome će nam najviše pomoći stručne osobe, koje će nam pomoći kod odabira.

Komentarito_top