u-nekoliko-koraka-ucinimo-dom-sigurnijim-od-potresa.jpg

Debljina stakla za prozore - Kako izbjeći krhotine

U zadnje vrijeme bili smo svjedoci velikom broju potresa koji su ostavili brojne posljedice kako na građevinama, tako i na ljudima. Mnogi od vas su se sigurno pitali postoji li neki način kako barem djelomično zaštititi kuću ili stan od potresa. Naravno da je najvažnija statika zgrade ili kuće, ali postoje i neki drugi čimbenici koji vam mogu pomoći.

Svi mi u kući imamo neke masivne predmete, velika ogledala ili police. Idealno bi bilo kada bi ih mogli pričvrstiti za zid kako bi bili sigurni da tijekom potresa neće pasti i ozlijediti vas. Također, bitno je i kako će predmeti biti složeni na police. Važno je imati dobar raspored. Zbog toga je bitno da svi oni teški predmeti budu na donjim policama, a oni lakši na gornjim. Jer u slučaju potresa, oni lakši predmeti će napraviti manje štete nego oni teški.

Izuzetno je važno da evakuacijski putevi ostanu prohodni. Sve nepotrebne kutije, dekoracije ili nešto drugo što može smetati treba maknuti s tih mjesta. Ali što s prozorima? Debljina stakla za prozore je jako bitna, ali postoje i druge metode zaštite od krhotina prozora. Ako su stakla nešto tanja, ili samo želite dodatnu zaštitu, moguće ih je zaštititi folijom za stakla i staklene površine.

Zašto je bitna zaštita za prozor?

Tijekom potresa postoji šansa da popucaju stakla i ogledala, što može uzrokovati porezotine ili čak ozbiljnije ozlijediti. No nisu samo potresi ti koji mogu uzrokovati puknuće prozora, razne nesreće i oluje mogu učiniti isto. Ali nisu samo elementarne nepogode te koje mogu uzrokovati pucanje stakla. Koliko puta se dogodilo da djeca slučajno pogode u prozor loptom ili nekim drugim predmetom tijekom igre. Krajnji ishod toga može biti upravo pucanje prozora, a baš u tom trenutku netko može biti kraj tog prozora.

U konačnici, to za posljedicu može imati značajne ozljede. Iako ne možemo spriječiti pucanje staklenih površina, bez obzira na debljinu stakla za prozore, možemo ublažiti štetu i ozljede koje mogu nastati od pucanja stakla. Jedan od idealnih načina zaštite je i stavljanje zaštitne folije na stakla i staklene stijene. Zaštitne folije su dizajnirane tako da spriječe staklo da se rasprši i vas ozlijedi.

Koliko je zapravo bitna debljina stakla?

Koliko je bitna debljina stakla? To je sigurno jedno od čestih pitanja koje pitamo kod kupovine ili gradnje kuće, vikendice ili nekog drugog prostora. Kod pričamo o debljini stakla, svaki milimetar je bitan. Naravno da je bitno da li su ona dupla, trostruka ili četverostruka, jer debljina stakla za prozore uveliko utječe na jačinu izolacije, ali i na zaštitu prozora. Dakako, snagu prozora, njegovu izdržljivost možemo pojačati dodatcima poput zaštitnih folija za prozore, koji će biti odlična zaštita za prozor. Na tržištu je dostupan veliki broj folija koje su napravljene sa svrhom zaštite prostora i osoba koje se nalaze u njemu.

Nitko od nas ne može predvidjeti kada će se dogoditi neka elementarna nepogoda koja može uništiti naše staklene površine. Ali možemo učiniti barem nešto kako bi ublažili posljedice. Sve su to male sitnice koje nam ponekad mogu spasiti život. Zbog toga je izuzetno bitno da debljina stakla za prozore bude zadovoljavajuća, te da ih zaštitite folijom za stakla koja će biti idealna zaštita za prozor.

Zaštitne Folije Facebook

Komentari



to_top