ZATAMNJENJE STAKLA - Kako smanjiti temperaturu u autu.jpg

ZATAMNJENJE STAKLA - Kako smanjiti temperaturu u autu

Zaštitne Folije Instagram

Svake godine temperature ljeti su sve više i više a u vašem automobilu može biti pravi pakao. Kako bi to uspješno izbjegli donosimo vam nekoliko trikova koji vam mogu pomoći. Temperature mnogima mogu biti nepodnošljive. U takvim vas situacijama jedino može klima spasiti, ali i neke korisne metode kao što je zatamnjenje stakla.

Postoji nekoliko načina kako smanjiti temperaturu u autu, a zatamnjenje stakla je sigurno jedan od njih. Slijedi nekoliko korisnih savjeta s kojima će vam boravak u autu tijekom visokih temperatura biti ugodniji i podnošljiviji.

Folija za zatamnjivanje stakla

Folija za zatamnjivanje omogućuje zatamnjena stakla na autu u nekoliko nijansi, a u isto vrijeme nudi zaštitu od UV zraka. Pored toga što štiti od topline, ujedno pridonosi većoj razini sigurnosti. Zahvaljujući tamnim staklima, sve što se nalazi na stražnjem sjedalu automobila manje je uočljivo slučajnim prolaznicima.

Ne treba zaboraviti da takve folije ujedno podižu izgled auta na puno veću razinu. Ali to je pitanje ukusa svakog od vozača. Ono što i dalje treba biti najvažnije je funkcionalnost s kojom ćete povećati kvalitetu boravka u automobilu. Najveći postotak zatamnjenja je do 98 %, a gradacija zatamnjenja mjeri se prema razini propuštene dnevne svjetlosti. Ta se razina kreće od 2 % pa sve do 70 %. Uz foliju za auto stakla koja ima visoku učinkovitost odbijanja topline, zagarantirano vam je ljepše iskustvo vožnje tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Folije za auto stakla

Folije za auto stakla su proizvod koji bi svaki auto trebao imati. Vozači u autu provode i po nekoliko sati dnevno, zbog čega treba voditi računa o sigurnoj, ali i udobnoj vožnji. Ali folije moraju bit odgovarajuće kvalitete, u suprotnom će uzrokovati više štete nego koristi. Drugim riječima, treba izbjegavati jeftinije folije iz neprovjerenih izvora, jer bi se tijekom direktne izloženosti suncu mogle odljepiti ili smežurati, zbog čega ne bi štitile od UV zraka i topline. Stvore li se mjehurići oni će narušiti izgled automobila i ono najvažnije, utjecat će na preglednost vozača tijekom vožnje. Konačno, takve će folije bit teško uklonit sa stakla.

Danas autoindustrija proizvodi pojedine automobile s ugrađenom zaštitom od UV zračenja, ali unatoč tome velik broj automobila izlazi iz tvornice s bočnim staklima na kojima ne postoji zaštita od UVB zraka. Montaža folija po najvišim standardima na ovlaštenom mjestu, smanjit će ulazak topline u auto, bliještanje te će se spriječiti ulazak 99% UV zraka.

Zbog čega nam je toliko potrebna folija za auto

U današnje vrijeme, kad je automobil neizostavan dio naših života i kad u njemu provodimo značajan dio svog vremena, iznimno je važno da boravak  bude što ugodniji. Ovdje ćemo Vas upoznati s prednostima koje imaju zatamnjena stakla na autu te kako ovaj jednostavan proizvod dodaje respektabilnu vrijednost Vašem iskustvu vožnje.

Svakim danom sve je više onih koji mijenjaju stav prema vožnji, a automobili su prilagođeni kako bi pružili što sigurniji i bolji osjećaj vožnje. Ugradnjom zaštitnih folija na auto stakla ostvarit ćete brojne pozitivne učinke koje donose zatamnjena stakla na autu, koja će ispuniti sva vaša očekivanja.

Jedna od prednosti folija za auto je bolja energetska učinkovitost jer će vam zaštitne folije pomoći da uštedite novac. Prilikom ulaska u zagrijani automobil prvo što će većina učiniti je uključiti klima uređaj na maksimum kako bi što prije postigli prihvatljivu temperaturu. Pritom se naravno podiže potrošnja goriva pa kao rezultat neprekidne upotrebe klima uređaja za istu količinu goriva dobivate manje prijeđenih kilometara. Apliciranjem posebnih folija na auto stakla stvara se hladniji interijer koji ne traži veliku upotrebu klima uređaja i gorivo ostaje isključivo za vožnju.

Jeste li znali da će zatamnjena stakla uvelike smanjiti prolazak UV zraka. U vrijeme kad su mnogi spremni uložiti ne samo vrijeme nego i značajna sredstva kako bi živjeli zdravo, s ovim folijama možete zaštititi sebe i obitelj od štetnog utjecaja UV zraka. Takva je zaštita još jedan razlog zbog čega je apliciranje auto folija na popisu jednih od najboljih ulaganja za mnoge vozače.

UV folija za auto stakla

Većina auta ima tvornički samo zatamnjeno i obojeno staklo koje ne pruža zaštitu od štetnog utjecaja sunca, zbog čega je važno pobrinuti se da imate adekvatnu zaštitu tijekom vožnje. Teško je zamislit zdrav život bez sunca, ali postoje trenuci kad sunčeve zrake uzrokuju više štete nego koristi. UVB zrake nisu bezazlene, a posebno trebaju pazit oni svjetlije puti. Sunčeva svjetlost je važna za svakodnevni život, ali ako je ta svjetlost prejaka, odbija se od predmeta koji su oko nas te uzrokuje bliještanje koje ljudsko oko ne podnosi najbolje. UV Folija za auto stakla smanjuje intenzitet sunčevog svjetla te sprječava odbljeske. Većina sunčeve energije koja dopire kroz stakla sastoji se od infracrvenog zračenja koje se smatra glavnim uzrokom zagrijavanja. Prolazak sunčevih zraka dovodi do zagrijavanja i visokih temperatura koje negativno djeluju na organizam. Folije sadrže zaštitni sloj koji umanjuje prolaz sunčeve topline te smanjuje zagrijavanje. Nadalje uz folije klima će puno lakše doseći željenu temperaturu. UV zračenje jedan je od glavnih razloga oštećenja kako na našoj koži tako i na raznim materijalima.

Kako zatamniti stakla na autu

Trend upotreba velikih staklenih površina u auto-industriji prisutan je već duže vrijeme. Negativna posljedica je sve veća izloženost štetnosti sunca. Budući da je sunce jače nego ikada sad je više nego ikad važno saznati kako zatamniti stakla na autu. Iako ne postoji prepreka da sami montirate folije, treba znati da postoji nekoliko važnih koraka koje treba pratiti kako bi ispravno postavili folije. Nadalje ako se odlučite na profesionalnu montažu, to će ujedno biti sigurnija opcija jer ćete pritom sačuvati garanciju, a da se ne morate ni pitati kako zatamniti stakla na autu. S druge strane samostalnom montažom ćete dosta uštedjeti, jer nećete morati platiti postupak apliciranja folija. Za samostalni postupak provjerite nekoliko korisnih linkova na internetu s korisnim savjetima kako aplicirati folije na stakla. Uz korak po korak naučite kako zatamniti stakla. Prije nego bilo što krenete raditi prvo provjerite jesu li stakla dovoljno čista da bi mogli krenuti s postupkom nanošenja folija. 

Komentari



to_top