zassto-je-vaszna-folija-za-zatamnjivanje-auto-stakla.jpg

Zašto je važna folija za zatamnjivanje auto stakla?

Zaštitne Folije Instagram

Folije za zatamnjivanje auto stakla je odavno kontroverzna tema. Dok jedni pričaju da su korisne i da se automobil manje zagrijava, drugi tvrde da nemaju nikakvu korist osim estetike. Nakon svih tih savjeta, brojni vozači ostaju neodlučni te odustaju od ovog pothvata, osobito kad vide na drugim automobilima da se folije odljepljuju i ostavljaju tvrdokorne mrlje po staklima

No, takve folije su samo jeftine verzije koje su kupljenje isključivo zbog estetike i ne pružaju nikakvu zaštitu. Isto tako, takve folije će se vrlo lako, pod utjecajem topline, početi odljepljivati ili deformirati te će stvoriti sasvim suprotan efekt od željenog.

Kako bi uredili vašeg limenog ljubimca i u isto vrijeme dobili i zaštitu od topline, folije za auto stakla moraju biti određene kakvoće i pravilno postavljene. Samo u tom slučaju će djelovati protiv UV zraka, smanjiti odbljesak te zaštititi unutrašnjost od izbljeđivanja.

Zaštitna stakla

Kako učiniti dom, ali i automobil sigurnijim? Jedno od pitanja koje se mnogi od vas pitate. Zasigurno jedan od načina su zaštitna stakla ili zaštitne folije. Ljudi najčešće koriste folije za zatamnjivanje prozora. Ponekad prostor može biti pretopao ili presvijetao, te to može uništiti vaš namještaj, vaše parkete ili unutrašnjost automobila. Uz pomoć ovih folija zaštitit ćete svoj prostor, a svome interijeru osigurati dugovječnost.

Također različite vremenske nepogode ili nesreće mogu uzrokovati pucanje staklenih površina. U tom slučaju idealne su folije koje štite od krhotina. Krhotine stakla mogu nanijeti velike ozljede koje ponekad mogu biti opasne i po život. Iz tog razloga bitno je da iako dođe do pucanja staklenih površina, staklo ostane na mjestu. Folije će vam uveliko pomoći u tome. Ono što je najbitnije, ove folije će vam osigurati dobru preglednost ali u isto vrijeme će vam donijeti i prijeko potrebnu zaštitu.

Folije za autostakla

Folije za autostakla omogućit će tamnjenje prozora u nekoliko nijansi te istovremeno pružiti svu potrebnu zaštitu od UV zraka i topline. Nadalje ove folije imaju još nekoliko mogućnosti koje ne treba zanemariti. Povećat će razinu sigurnosti i privatnosti i smanjiti odbljesak. Kao šećer na kraju ove folije će se pobrinuti da ne dobijete samo najbolje estetsko i udobno rješenje bez ometanja otprije ugrađene opreme. Kvalitetna folija spriječit će nastanak mjehurića te će pružiti izgled kao da su prozori na autu tvornički zatamnjeni.

Folija za zatamnjivanje auto stakla

Folija za zatamnjivanje auto stakla je sve popularnija, a posebice kod mladih vozača koji žele da im automobil izgleda moćno. Zaštitne folije za automobilska stakla postoje u više verzija - od onih svijetlih, gotovo neprimjetnih, pa sve do onih koje u potpunosti blokiraju neželjene poglede u unutrašnjost vozila.

Dostupne su i one klasične koje podsjećaju na tvornički zatamnjena stakla. Koju god foliju odabrali, svaka će pružiti izvrsnu zaštitu ako je kvalitetna. Zaštitit ćete i putnike od UV zraka te će duža putovanja biti daleko ugodnija, a automobil se neće toliko zagrijavati na parkiralištu.

Prilikom odabira zaštitne folije, bitno je da provjerite u Zakonu koji je najveći stupanj zatamnjenosti koji možete imati. Jer ako previše zatamnite staklene površine na svom limenom ljubimcu, možete dobiti kaznu, a u isto vrijeme ugroziti ostale sudionike u prometu.

Kako zatamniti stakla 

Zatamnjenje staklenih površina nije samo estetika. U današnje vrijeme je sve više i potreba jer klimatske promjene su uzrokovale da su temperature ljeti izuzetno visoke. Posebice ako boravite veliki broj sati u automobilu. Iako nije iznimka ni da se zatamne staklene površine na kućama ili poslovnim zgradama. Tamne folije spriječit će prodor negativnih čimbenika, a temperaturu držati nižom i do nekoliko stupnjeva.

Ali kako zatamniti stakla? Zaštitne folije osim što štite od negativnih čimbenika sunčeve energije, one smanjuju i blještavilo. Ako se odlučimo na zatamnjene staklene površine bitno je odlučiti hoćemo li to napraviti sami ili ćemo to prepustiti stručnjacima. Ako se odlučimo na samostalno postavljanje zaštitne folije, bitno je dobro zalijepiti foliju. Prije same montaže važno je dobro očistiti staklene površine. Ispod nje ne smije ostati nikakva nečistoća, jer u suprotnom se mogu pojaviti mjehurići. Ako prvi put postavljate foliju, bit će vam lakše ako kupite već izrezanu foliju.

UV zaštita

Tijekom ljetnih mjeseci svi bježimo u hlad, kako bi se sakrili od sunca. Kako i mi ne volimo vrućinu, tako je i s automobilima. Kako bi se zaštitili od negativnih utjecaja UV zraka u vašem limenom ljubimcu, donosimo vam nekoliko savjeta. Naravno, najjednostavnije je da svoj automobil parkirate u hladu, ali to je ponekad nemoguće. U tom slučaju možete na vaše prozorsko staklo staviti zaštitu od sunca. Ali to je minimalno rješenje, koje će samo djelomično zaštititi vašeg limenog ljubimca. I neće stvarati zaštitu prilikom vožnje.

Rijetko tko je ikad dobio opekline od sunca kroz stakla automobila, ali negativne UV zrake vrlo lako pronađu put do naše kože. U takvim slučajevima, zaštitne folije su idealno rješenje koje će reducirati suvišnu toplinu, zaštiti vas od štetnih UV zraka i smanjiti zasljepljivanje. Uz pomoć zaštitnih folija UV zaštita će biti na zavidnoj razini. A vi i vaš interijer ćete biti zaštićeni od negativnog utjecaja sunčeve energije.

Komentari



to_top