Zašto je važna folija za zatamnjivanje auto stakla?

Zaštitne Folije Instagram

Zaštitne folije za auto stakla su odavno kontroverzna tema. Dok jedni pričaju da su korisne i da se automobil manje zagrijava, drugi tvrde da nemaju nikakvu korist osim estetike. Nakon svih tih savjeta, brojni vozači ostaju neodlučni te odustaju od ovog pothvata, osobito kad vide na drugim automobilima da se folije odljepljuju i ostavljaju tvrdokorne mrlje po staklima.

No, takve folije su samo jeftine verzije koje su kupljenje isključivo zbog estetike te ne pružaju nikakvu zaštitu. Isto tako, takve folije će se vrlo lako, pod utjecajem topline, početi odljepljivati ili deformirati te će stvoriti sasvim suprotan efekt od željenog.

Kako bi uredili vašeg limenog ljubimca i u isto vrijeme dobili i zaštitu od topline, folije za auto stakla moraju biti određene kakvoće te pravilno postavljene. Samo u tom slučaju će djelovati protiv UV zraka, smanjiti odbljesak te zaštititi unutrašnjost od izbljeđivanja.

Zaštitne folije za automobilska stakla postoje u više verzija - od onih svijetlih, gotovo neprimjetnih, pa sve do onih koje u potpunosti blokiraju neželjene poglede u unutrašnjost vozila.

Dostupne su i one klasično zelene boje, koje podsjećaju na tvornički zatamnjena stakla. Koju god foliju odabrali, svaka će pružiti izvrsnu zaštitu ako je kvalitetna. Zaštitit će i putnike od UV zraka te će duža putovanja biti daleko ugodnija, a automobil se neće toliko zagrijavati na parkiralištu.

Komentarito_top