sjenila-za-auto-zassto-nisu-uvijek-dobro-rjessenje.jpg

Sjenila za auto - Zašto nisu uvijek dobro rješenje?

Sjenila za auto su efikasno i brzo rješenje za zaštitu od topline i sunca. Mogu se kupiti gotovo posvuda, a vrlo ih je lako postaviti na stakla. No, sjenila imaju i mnogo nedostataka te rijetko uspiju prekriti baš čitavo staklo automobila. Također, tijekom vožnje se mogu koristiti samo na stražnjim bočnim staklima, dok cijeli prednji dio automobila ostaje nezaštićen. Srećom, razvoj novih tehnologija donio nam je folije koje će pružiti odličnu i trajnu zaštitu za sva automobilska stakla. Zaštita od sunca je bitna za svako vozilo kako bi interijer ostao očuvan što duže, a ujedno i za zdravlje svih putnika. 

Sjenila za auto - prednosti i nedostaci

Sjenila za auto su vrlo jeftina, lako i brzo se postavljaju te pružaju dobru zaštitu od direktnog sunca. No, sjenila uglavnom ne pokrivaju cijelo staklo, te se mogu postaviti samo na stražnja bočna stakla. U slučaju da se na zadnjem sjedištu često voze djeca, mala je vjerojatnost da će ta sjenila ostati u komadu tijekom čitavog puta. Ako imate sjenila koja se lijepe na prozor, velika je vjerojatnost da će tijekom velikih vrućina i otpadati. Ne samo to, nego se moraju i skidati svaki put kada želite otvoriti prozor. Iz tog razloga se folije preporučuju kao trajnije rješenje koje ne ometa funkcionalnost vozila. 

Kvalitetne folije se neće odljepljivati bez obzira na to koliko dižete i spuštate stakla na automobilu te štite stakla od ogrebotina. Ne samo to, nego i produžuju vijek trajanja interijeru vozila, koji se pri većoj izloženosti suncu i toplini brže uništava. Dobro postavljene i kvalitetne folije mogu trajati dugi niz godina, ovisno o tome koliko su izložene vremenskim utjecajima. No, sigurno je da će potrajati barem nekoliko godina bez obzira na uvjete kojima su svaki dan izložene, za razliku od sjenila koja će vrlo brzo otpasti ili se oštetiti zbog konstantnog pomicanja prilikom otvaranja prozora. 

Folije za auto u današnje vrijeme dolaze u mnoštvo različitih boja i stupnja zatamnjenja, tako da je vrlo lako odabrati savršene folije koje će pristajati baš vašem vozilu. Estetika je ipak svima najvažnija, no sada postoji mogućnost da uz savršenu estetiku osigurate i najbolju funkcionalnost. Zbog velikog izbora, vaše vozilo može izgledati kao da ima tvornički zatamnjena stakla, dok sami određujete koji stupanj zatamnjenja najviše odgovara vašim potrebama. 

Zaštita od sunca za auto 

Zatamnjivanje stakala nije novost u automobilskoj industriji te je glavni trend već dugi niz godina, posebno kada je riječ o luksuznim automobilima. Neka vozila dolaze s već tvornički zatamnjenim staklima, no uvijek postoji i mogućnost da se stakla naknadno zatamne uz pomoć folija za auto stakla. No, ako se želi postići zaštita od sunca za auto, treba paziti kakve folije se apliciraju na stakla jer neke od njih služe isključivo za estetiku, te nemaju ulogu u odbijanju sunčevih zraka i zaštite od topline. 

Folije loše kvalitete ne samo da neće imati ulogu u borbi protiv nesnosnih vrućina, već će se i odljepljivati ili stvarati mjehuriće prilikom duže izloženosti suncu. Iz tog razloga je bitno odabrati folije koje su provjerene kvalitete kako bi izbjegli mukotrpan posao skidanja takvih folija. Oni koji trebaju isključivo zaštitu od sunca, često se okrenu korištenju sjenila za auto koja su vrlo jednostavna za postavljanje te imaju pristupačnu cijenu. No, folije su daleko efikasnije i trajnije rješenje. 

Folije možete postaviti i sami na stakla svakog vozila, pa čak i ako niste previše vješti. Potrebno ih je samo pažljivo izrezati kako bi rubovi folije točno prianjali uz rub stakla i estetski ugodno izgledali. Postoji mnoštvo uputa i videa kako aplicirati folije na internetu. Većina uputa i videa je vrlo detaljna, tako da je lako pohvatati sve korake u aplikaciji folija. Za aplikaciju ne trebaju posebni alati, već je dovoljna jedna lopatica za istiskivanje mjehurića zraka i potrepštine za namočiti i očistiti staklo prije stavljanja folije. 

Uz malo vještine, za svega nekoliko sati možete postaviti folije koje će trajati godinama. U slučaju da vam ipak ne ide ili ne vjerujete svojim vještinama, uvijek postoje stručnjaci koji će posao obaviti za vas brzo i efikasno. Naravno, to je skuplja opcija no uz postavljanje folija obično dobivate i garanciju do nekoliko godina. 

Zaštita od sunca za vjetrobransko staklo

Kao zaštita od sunca za vjetrobransko staklo, ne mogu se koristiti sjenila za auto tijekom vožnje, a ni folije koje zatamnjuju stakla. Po zakonu, sva prednja stakla što uključuje vjetrobransko, te vozačevo i suvozačevo bočno staklo, ne smiju se zatamnjivati. No, postoje prozirne folije koje neće promijeniti izgled samog stakla, a osigurat će zaštitu od štetnih UV zraka i topline. Kroz vjetrobransko staklo dopire najviše sunca i topline, stoga su ovakve folije odlično rješenje za zaštitu interijera vozila, a i zdravlja putnika. 

Tijekom ljetnog razdoblja je vrlo lako dobiti opekline od sunca tijekom dužeg boravka u automobilu. Stakla u automobilima filtriraju samo UVB zrake, dok UVA zrake prodiru kroz stakla i izazivaju oštećenja i reakcije na našoj koži i očima. Folije su jednostavno i trajno rješenje za ovaj problem te se mogu s lakoćom aplicirati na stakla bilo kojeg vozila. Osigurajte sebi i svojim najdražima ugodniju i sigurniju vožnju uz kvalitetne folije!

Zaštitne Folije Facebook

Komentari



to_top