pisi-brisi-folija-za-ustedu-prostora.jpg

Radna ploča - Vrijeme je za kreativna rješenja za uštedu prostora

Zaštitne Folije Instagram

Radna ploča je postala nezamjenjiv dio u skoro svakom uredu, a kako i ne bi bila kad se tako može bolje organizirati posao. Piši briši folija prozirna ili bijela sve je popularniji proizvod i savršeno rješenje za urede i kućanstvo. Svaka glatka staklena površina može postati radna površina - prozirna ili neprozirna, ovisno o tome što odgovara kojem prostoru.

Koliko se do danas promijenila radna ploča?

Folija piši briši polako postaje nezaobilazan dio skoro svakog radnog prostora. To je folija koja se često koristi u uredima za razne prezentacije, u ugostiteljstvu… Dugotrajan su i kvalitetan proizvod. Primjena takvog proizvoda bit će ogromna ušteda i dobar potez za okoliš, a posebno ako ste dosad koristili papir. Osim toga, folije na većim staklenim površinama pružit će bolju preglednost i više prostora za iznošenje kreativnih ideja.

Uštedjet ćete na prostoru jer više nećete morati imati ploče na stalku ili micati slike da bi učvrstili ploču na zid. Apliciranje ovih folija nije komplicirano, brzo je gotovo bez dužeg prekidanja svakodnevnih aktivnosti.

Zamislite da imate foliju koju ćete jednostavno samo nalijepiti te je upotrebljavati umjesto klasične ploče za pisanje… Za sve one koji imaju veliku obitelj sjajna vijest je da će i djeca biti zadovoljna proizvodom. Umjesto šaranja po zidu na kraju ćete imati proizvod po kojem će djeca moći crtati i s kojeg će biti jednostavnije obrisati bilo kakav sadržaj. Uz bijelu ili prozirnu podlogu imate ćete toliko mogućnosti pred sobom, a ako se predomislite sve možete izbrisati u nekoliko poteza.

Kako postaviti folije na staklo

Zanima li vas kako možete sami aplicirati piši briši foliju? Za početak bit će vam potrebna mekana krpica, ljepljiva traka, strugač za staklo, skalpel, gumeni brisač i pumpica za vodu. U pumpicu dolijte vodu te najviše 3 kapi deterdženta za suđe. Operite stakla kombinirajući ovu smjesu i strugač za staklo. Gumenim brisačem pokupite višak vode te krpicom obrišite rubove stakla. Foliju krojite prema dimenzijama prozora ostavljajući do 2 cm viška. Nakon što ste pošpricali staklo, na rub folije sa svake strane zalijepite ljepljive trake. Odvajajte traku od trake kako bi odvojili zaštitni sloj od folije. Za vrijeme skidanja zaštitnog sloja po ljepljivoj strani folije cijelo vrijeme prskajte smjesom deterdženta i vode. Foliju lagano prislonite na staklo, a nakon što ste ju pozicionirali poprskajte s vanjske strane. S lopaticom istisnite višak vode ispod folije od sredine gornjeg ruba sve do donjeg ruba folije. Postupak ponovite prema potrebi više puta. Sa skalpelom i lopaticom uklonite višak folije s rubova, a krpicom prebrišite foliju pazeći pritom na rubove. Najbolje je pričekati četiri tjedna do prvog čišćenja i izbjegavati pritom upotrebu strugalica ili četki.

Prolazak uv zrake kroz staklo

Piši briši folija je najbolje rješenje kad želite na kreativan, ali ono najvažnije i učinkovit način iskoristiti bilo koju ravnu staklenu površinu. Sve što vam padne na pamet možete zapisati istog trena da bi bili još produktivniji. Ne samo što će folije koje ćete aplicirati na staklenu površinu poslužiti kao ploča, ujedno će utjecati na prolazak UV zrake kroz staklo. Nadalje zaštitit će i od UV zračenja te reducirati zasljepljivanje od sunca. Clearboard folije propuštaju 85 % dnevne svjetlosti dok postotak odbijenog UV zračenja iznosi 95 %. U prostoru gdje je dnevna svjetlost potrebna i poželjna, preporučuju se prozirne folije koje su neprimjetne na staklima. S druge strane bijele ili whiteboard folije propuštaju 8 % dnevne svjetlosti. U slučaju da je cilj spriječiti neželjene poglede i dobiti na privatnosti, bijele piši briši folije su idealno rješenje. I na kraju ne samo što ćete dobiti potrebnu privatnost podići ćete izgled prostorije zanimljivim izgledom. Umjesto klasičnih staklenih površina imat ćete površinu na kojoj se nalaze vaše ideje.

Folija za pisanje kredom

Folija za pisanje kredom može biti olakšanje za mnoge, a posebno za roditelje čija djeca nemaju dovoljno prostora u sobi za veliku ploču za pisanje. Crna ili zelena folija koja se aplicira na zid došla je kao naručena. Umjesto traženja mjesta gdje ćete staviti ploču dovoljnu veliku da djetetu pomogne kroz školske obaveze, bit će dovoljno izmjeriti prostor na zidu. Sigurno imate slobodan dio na zidu na kojem će se nalaziti folija. Sve što ćete vi morati napraviti je pronaći savršenu poziciju za najnoviji ukras na zidu. Spomenuti proizvod ima višestruku primjenu, pored funkcionalnosti poslužit će i kao ukras koji će promijeniti izgled sobe. Samoljepljive folije poznate su velikom izboru reljefa i dizajna, ali i ono najvažnije kvalitete. Prije nego zalijepite foliju provjerite odgovara li folija vašem zidu nakon čega ćete ju prisloniti na čistu i suhu površinu uz pomoć lopatice ili meke krpe. Ako dođe do pogreške tijekom lijepljenja, foliju možete odmah ukloniti te ju ponovno zalijepiti. Dogodi li se da na foliji ostane prljavštine, samo ju obrišite vlažnom krpicom. Primjena folije moguća je na više mjesta. Najčešće se može vidjeti po restoranima, ali isto tako i u ustanovama za predškolski odgoj. Pored javnih ustanova sve je popularnija u privatnim domaćinstvima. U stanu ili kući možete ju staviti na bilo koji zid gdje ima dovoljno mjesta.

Što učiniti da ploča za pisanje zauzima manje prostora?

Rješenje su folije koje se apliciraju na staklo te tako rješavaju problem prostora, a ujedno daju svemu jednu novu dimenziju. Ili bolje rečeno vaš će prostor izgledati modernije i zanimljivije. Do nedavno je bilo teško zamisliti bilo koji ured ili sobu đaka, studenta bez ploče. Svejedno je li u pitanju ploča za pisanje za koju se koristi kreda ili ona na koju možete pisati samo uz pomoć markera. Ono što je važno i što se broji je najnoviji ukras na kojem možete iznositi svoje ideje. Baš poput nekadašnjih ploča tako i danas na raspolaganju imate folije po kojima možete pisati markerom, kredom. A postoje i interaktivne folije na koje pored toga što možete pisati, također je moguće postavljanje dokumenata uz pomoć magneta. Whiteboard Magnetic je folija koju možete aplicirati na sve glatke i ravne površine. Njezine najvažnije karakteristike su da odbija 99 % UV zračenje. Ukupna odbijena solarna energija je na 99 % dok je redukcija zasljepljivanja na 100 %.

Komentari



to_top