Folija za toplinsku izolaciju Usteda energije.jpg

Folija za toplinsku izolaciju - Kako postići idealnu temperaturu u zatvorenom prostoru?

Jeste li znali da ste puno produktivniji ako radite u dobrim uvjetima? Nadalje ono što je pritom najvažnije je temperatura, ujedno glavni faktor koji može utjecati na uvjete rada. Zaposlenicima tako može biti prehladno ili prevruće. Jedno od rješenja koje se nudi je termo folija za prozore koja će najbrže riješiti problem loše izolacije u uredu.

Brojni stručnjaci već duže vrijeme nastoje dokučiti koja bi bila idealna temperatura za rad. S vremenom se pokazala da je savršena radna temperatura između 19 i 23 stupnja. Vrijednosti mogu varirati, neovisno o tome krećete li se tijekom dana, sjedite li cijelo vrijeme ili kojeg ste spola. Svaki čovjek ima svoje preferencije, iako su liječnici složni da kad je prevruće ili prehladno tijelo se mora boriti da bi održalo unutarnju temperaturu.

Može li folija za toplinsku izolaciju pomoći oko gubitka topline?

Zavjese za zamračivanje nekad su bili jedini način za kontrolu temperature, ali to nije uvijek bilo idealno rješenje najviše kad je u pitanju estetika. Za smanjenje gubitka topline kao glavno rješenje sve se više nameće posebna prozorska folija. Pored toga što može biti učinkovita ujedno pruža dovoljno estetike i daje poseban izgled vašim prozorima.

Termoizolacijske folije učinkovite su zimi i ljeti. Dok će u jednom slučaju zadržati toplinu vani i hladnoću unutra, u drugom će slučaju zadržati hladnoću vani, a toplinu unutra.

Koje su prednosti termalnih folija

Postoji nekoliko prednosti koje će vam sigurno pomoći u svakodnevnom životu. Jedna od njih je štednja koju nikako ne treba ignorirati. U vrijeme kad se čini da će podizanje cijena energenata potrajati još dugo, sigurno nije zanemariv utjecaj koji termalne folije imaju na uštedu energije. Manja potrošnja je tu da se ne bi tjeralo nuklearne elektrane do maksimuma te tako spriječio nestanak struje. Smjer kojim treba ići i ono o čemu se mora razmišljati je kako postići bolju izolaciju da bi bila manja potreba za grijanjem. Ako se bude išlo u tom smjeru trošit će se puno manje energije.

Bolja kontrola temperature je još jedan razlog zbog čega bi trebali razmisliti o foliji za toplinsku izolaciju. Nadalje upravo takva folija omogućuje povećanje razine izolacije prostorije. Najbolje je objasniti na primjeru, ako ste termostat namjestili na 22 stupnja a nemate spomenute folije, temperatura će se u prostoriji mijenjati tijekom dana i to zbog utjecaja varijacija vanjskih temperatura.

Hoće li folija za toplinsku izolaciju pomoći prilikom uštede energije u uredu?

U potrazi ste za najboljim rješenjem kad je u pitanju toplinska optimizacija vašeg poslovnog prostora? Nadalje razmišljate o smanjenju računa za grijanje kao i hlađenje. Najbolje je što rješenje nije komplicirano, lako se održava i nije skupo.

Prilikom dolaska do rješenja potrebno je prvo krenuti od srži problema. Tijekom godine mjesto gdje najviše boravite, kako radna okolina tako i prostor u kojem živite, podložnije je temperaturnim fluktuacijama. Drugim riječima zimi se zbog grijanja troši puno više energije.

Kako ne bi došlo do frustracije kao i umora zbog visokih računa za struju potrebno je krenuti u potragu za smanjenjem potrošnje energije u uredu. Za početak razmislite o izolaciji svojih prozora. Apliciranjem folije protiv hladnoće na prozore već rješavate izvor problema.

Folije imaju dvostruku ulogu. S jedne strane vas štite od hladnoće zimi i omogućuju smanjenje računa za grijanje. Nadalje nude uštedu energije jer pomažu zadržati toplinu u prostoriju. Drugim riječima omogućuju da rjeđe palite radijatore.

Kako uštedjeti energiju tijekom visokih temperatura

Nisu problem samo niske temperature tijekom zimskih mjeseci. Tijekom ljeta kad je zbog visokih temperatura nemoguće zamisliti boravak u zatvorenom bez paljenja klima uređaja, također treba misliti o uštedi energije. Pored toga što su folije prirodni regulator topline, one imaju i druge prednosti. Zahvaljujući zaštiti od UV zraka sprječavaju propadanje vašeg interijera kao i bliještanje.

Porastom temperature posebne folije za prozore sprječavaju prodor sunčeve topline u unutrašnjost i upijaju UV zrake zbog čega je manja potreba za klimom. To je učinkovita metoda reguliranja temperature prirodnim putem, bez struje ili plina.

Na kraju sve što treba učiniti je aplicirati folije na sve prozore. Boravak će biti ugodniji, a da ne spominjemo koliko će vaši novčanici biti pošteđeni visokih troškova koje je u zadnje vrijeme sve teže izbjeći. Nemojte čekati provjerite na vrijeme što je najbolje učiniti za svoj budžet.

Zaštitne Folije Facebook

Komentari



to_top