stiti-li-reflektirajuca-folija-za-prozore-doista-od-topline.jpg

Štiti li reflektirajuća folija za prozore doista od topline?

Zaštitne Folije Instagram

Prozori su sastavni dio svakog doma i ureda. Oni čine prostor otvorenim, prozračnim i svijetlim. Međutim, veliki prozori će omogućiti prolaznicima da vide unutar prostorije, a u isto vrijeme će velika količina topline ljeti ulaziti u prostor. Samim time bit ćete prisiljeni upaliti klima uređaj, što će povećati vaš račun za energiju.

Umjesto da navučete rolete i živite u mraku, moderne tehnologije donose folije za prozore. One će vam omogućiti da imate nesmetan pogled prema van, a u isto vrijeme će vam donijeti privatnost, te će vam pomoći u održavanju prostora hladnim i ugodnim. Ali mnogi će se od vas zapitati je li zaista tako, da reflektirajuće folije zaista blokiraju toplinu? Dokazano je da reflektirajuća folija blokira značajnu količinu topline, baš kao i ona za zaštitu od topline. Čak, za reflektirajuću foliju možemo reći da pruža maksimalno odbijanje topline.

Koja je najbolja folija za smanjenje temperature u prostoru?

Ako niste upoznati s folijama za prozore, idealno bi bilo posavjetovati se sa stručnim osobama. Na tržištu je dostupan veliki broj različitih folija, a stručne osobe će vam dati najbolji savjet. Prije svega, bitno je da znaju što točno želite postići s folijama, a jednom kada imaju sve potrebne informacije, dobit ćete najbolju moguću ponudu.

Što je reflektirajuća folija za prozore?

Prije nego vam donesemo još neke detalje, željeli bi vas upoznati, što je zapravo reflektirajuća folija. Kao što i samo ime kaže, reflektirajuća folija za prozore reflektira svjetlost izvana poput zrcala. Prolaznici neće moći vidjeti kroz vaše prozore, a vi ćete imati nesmetani pogleda prema van. Reflektirajuća folija donosi privatnost i smanjuje prolazak topline i odsjaja.

Koliko topline zadržava reflektirajuća folija za prozore?

Mnogi će se zapitati koliku količinu topline zadržava reflektirajuća folija za prozore? I zaista, to je sjajno pitanje koje nudi mnogo odgovora. Prije same montaže folije, imajte na umu da je reflektirajuća folija tamnija i zbog toga blokira više topline od standardne solarne folije. U isto vrijeme dnevno svijetlo reflektira onome tko gleda u vaše prozore te vaše staklene površine postaju neprozirne. Negativne UV zrake također imaju negativan utjecaj na vaš interijer i mogu uzrokovati da vaš namještaj ili podovi koji su izloženi sunčevoj energiji posvijetle i oštete se. Samom primjenom zaštitnih folija sve te negativne čimbenike ćete svesti na minimum.

Reflektirajuća folija za prozore donosi mnoge mogućnosti.

Komentari



to_top