staklene-ograde-da-ili-ne.jpg

Staklene ograde? Da ili Ne?

Zaštitne Folije Instagram

Staklene ograde postale su iznimno popularne prilikom uređenja modernih kuća. Staklene ograde nude minimalističku i sofisticiranu estetiku. Zahtijevaju malo održavanja i vrlo su izdržljive te se besprijekorno uklapaju u suvremeni dom.

Iako postoji uobičajena zabluda da staklo može biti nesigurno ili opasno za stambene objekte, kaljeno staklo koje se koristi nevjerojatno je čvrsto i pouzdano! Naravno, ono se može još dodatno osigurati zaštitnim folijama. Pa tako možete biti sigurni da se staklo neće raspršiti, a isto tako moguće je odabrati različite folije koje će promijeniti sami izgled staklene ograde.

Arhitekti vole staklene površine jer su jedan od najmodernijih i najsuvremenijih materijala na tržištu. Od stubišta, ograda, do paluba, balkona i terasa – staklo propušta svjetlost i nudi otvoren pogled u kojem mogu uživati svi stanari.

Vrste staklenih ograda

Staklene ograde imaju prozirne staklene ploče koje na mjestu drži okvir, rukohvati i metalni stupovi. Uokvireno staklo se može pričvrstiti na različite površine. Upravo zbog toga su popularan izbor za stubišta, područje oko bazena ili terase. Takve ograde su također idealan izbor za roditelje s djecom ili kućnim ljubimcima jer nema stupova kroz koje bi se mogli provući i zaglaviti.

Također možete odabrati i staklo bez okvira. Staklene površine su montirane na stupove, ali bez okvira. Mnogi se odlučuju upravo za takve ograde na terasama, jer osiguravaju nesmetan pogled. Za ograde možete koristiti i kaljeno staklo koje je i do 6 puta čvršće od klasičnog stakla. Na tržištu je dostupan veliki broj različitih mogućnosti koje možete koristiti za vaše stubište ili ograde.

Staklene površine je jednostavno montirati, održavati a ono najbitnije lako ih je zamijeniti. Mnogo stavki može utjecati na krajnji odabir. Pa tako možete odabrati i različite nijanse stakla. Od onih potpuno prozirnih do onih potpuno neprozirnih. Ako nakon nekog vremena shvatite da ste pogriješili u odabiru, to vas ne mora brinuti jer postoji način da promijenite vašu staklenu površinu bez da kompletno mijenjate stakla. Sigurno se pitate kako? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan, folije. Uz pomoć zaštitnih folija možete promijeniti izgled klasične staklene površine

Takva investicija je puno jeftinija nego da mijenjate sve staklene površine. Ali prije nego se odlučite za takav pothvat posavjetujte se sa stručnim osobama, koje će vam dati najbolji savjet koju foliju odabrati.

Komentari



to_top