metode-uklanjanja-folije-za-staklo1.jpg

Metode uklanjanja folije za staklo

Zaštitne Folije Instagram

Kao što već znamo, mnogo je prednosti postavljanja folija na vaše staklene površine. Neki od benefita su: zaštita od topline, smanjenje odsjaja, toplinska izolacija i mnogi drugi. Međutim, postoji vjerojatnost da će doći vrijeme kada ćete poželjeti ukloniti svoju zaštitnu foliju ili ju jednostavno zamijeniti. Mnogi će se pitati kako to napraviti? Je li to komplicirano? Pa da krenemo redom.

Je li komplicirano skinuti zaštitnu foliju?

Postoji više različitih načina kako skinuti foliju s prozora. To možete izvesti sami ili jednostavno prepustiti sve u ruke profesionalca. Prvo i ono najbitnije, morat ćete ukloniti foliju, a zatim i ljepilo koje ostane na staklu.

Samo uklanjanje folije je vrlo jednostavno, ovisno o foliji koja je aplicirana na vaše staklene površine. Prilikom skidanja bitno je da pazite na lomljenje folije jer će vam onda ostati mali komadići folije po staklenoj površini koje će biti malo teže ukloniti.

Uklanjanje zaštitne folije može potrajati, zbog čega je važno da budete strpljivi. Cilj je ukloniti što više ljepila s folijom. Nakon toga ostat će nam mala količina ljepila koju ćete ukloniti prikladnim proizvodima. Jednom kada sve uklonite, očistite prozore još jednom i uklonite ostatke čestica. Nakon toga vaša staklena površina bit će spremna za montiranje nove zaštitne folije.

Postupak uklanjanja zaštitne folije

Prvo sto trebate učiniti je nježno odlijepiti komad folije s kuta stakla i pokušati što veći dio odlijepiti. Glavna metoda uklanjanja folije je korištenjem topline. Ako nemate toplinski pištolj ili neki od drugih alata za toplinu, može vam pomoći fen za kosu. Krenite zagrijavati kut stakla i nastavite prema djelu koji ste planirali ljuštiti. Ako radite sve kako treba ne bi trebali imati problema prilikom odstranjivanja folije.

Nakon što ste uklonili zaštitne folije, na nekim mjestima će vam ostati ljepilo. Ostatke ljepila moguće je ukloniti posebnim tekućinama koje će vam dati sigurnost da je vaša staklena površine očišćena kako treba. Ako nemate dostupne te tekućine to možete izvesti i sa strugačem za staklo i sapunicom. Možda će vam trebati više vremena, ali efekt će biti isti. Jednom kada ste uklonili sve s vaših staklenih površina, vaše staklo je spremno za novu foliju.

Komentarito_top