fast-and-furious-na-staklima-vaseg-limenog-ljubimca.jpg

Fast and Furious na staklima vašeg limenog ljubimca

Zaštitne Folije Instagram

San svakog mladića je imati nabrijan i sportski automobil s kojim će mamiti poglede drugih ljudi. Najjednostavniji način to postići, a da se ne dira sama limarija automobila je stavljanjem folija na stakla. Tamna stakla donose i dozu misterioznosti, jer nitko ne može vidjeti u unutrašnjost vašeg automobila. 

Tako je jednog dana i Luka kada je položio odlučio da želi imati "nabrijan" automobil. Ali kako je tek završio srednju školu, nije si mogao priuštiti kompletno mijenjanje body kit-a i mijenjanje dijelova na samoj mašini automobila. Ono što je mogao, bilo je zatamniti stakla automobila. Iako je to bila sitnica za nekoga, za njega je bila velika stvar. Napokon je mogao imati barem djelomično „nabrijan“ automobil. 

Kako nije znao puno o zaštitnim folijama za auto stakla, odlučio se posavjetovati sa stručnjacima. Na kraju se ispostavilo kao jako dobra ideja jer je saznao sve ono što do sada nije znao. 

Negativne posljedice sunčeve energije

Većina mladih vozača obožava provoditi vrijeme u svojem automobilu. Tijekom vožnje se žele osjećati ugodno, posebno u vrijeme ljetnih mjeseci kada temperature mogu biti jako visoke. Paljenje klima uređaja je neophodno, ali uz zaštitne folije to nećete morati raditi u toliko velikoj mjeri. 

Ono najbitnije što je junak naše priče saznao je činjenica da zaštitne folije štite od negativnih utjecaja sunčeve energije. Znamo da u prekomjernim količinama sunčeva energija može imati negativan utjecaj na našu kožu, ali ne samo nju. Naime, sunčeva energija negativno utječe i na unutrašnjost automobila. Nakon određenog perioda površine koje su izložene sunčevoj energiji će izblijediti, a neki dijelovi automobila se mogu i oštetiti. 

Ako sunčeva energija ima takav utjecaj na unutrašnjost vašeg automobila, možete samo zamisliti kakav utjecaj ima na kožu. Luka je shvatio da zatamnjene stakala na automobilu nije samo stvar estetike, već da će on sada imati i potrebnu zaštitu za svoju kožu i unutrašnjost automobila. 

Folije za auto stakla u skladu sa zakonom

Veliki broj vozača želi što tamnija stakla na automobilu. To nije moguće jer postoji Zakonska regulativa koja se brine upravo o tom djelu. Prije svega, automobil se može zatamniti samo u zadnjem dijelu. Prednja stakla se ne smiju zatamniti jer će spriječiti dovoljnu količinu preglednosti. 

Montaža zaštitne folije

Iako možete sami aplicirati foliju na vašeg limenog ljubimca, idealno bi bilo kada bi to odradile stručne osobe. One će vam objasniti sve vezano za folije, a na same folije ćete imati i garanciju.

Luka se odlučio na samostalnu montažu uz pomoć prijatelja. Pripremili su si sve potrebno za montažu, ali prilikom same montaže preskočili su jedan od jako važnih koraka. Nisu detaljno očistili staklenu površinu. Prije same aplikacije zaštitne folije, važno je da je podloga dobro očišćena. U suprotnom folija se neće moći postaviti onako kako bi trebala. Upravo to se njima dogodilo. Na žalost morali su baciti foliju. 

Na kraju je Luka morao dati svoj automobil u ruke stručnim osobama koje su to odradile na najbolji mogući način. Iako je u prvi mah želio proći jeftinije i samostalno montirati zaštitnu foliju, neiskustvo i neznanje su ga dodatno koštali. Ali ono najbitnije, na kraju je on dobio automobil koji je imao zatamnjena stakla, ali i zaštitu koja je neophodna u vrućim ljetnim danima. 

Ovo je jedan od odličnih razloga zašto je dobro montažu zaštitne folije prepustiti stručnim osobama. Možemo biti sigurni da folija bude ispravno montirana i da se kroz neko vrijeme neće početi odljepljivati. Samim time smanjit ćemo potencijalne gubitke koje može uzrokovati kriva montaža zaštitnih folija.

 

Komentari



to_top