5-savjeta-za-hladniji-prostor-ljeti.jpg

5 Savjeta za hladniji prostor ljeti

Zaštitne Folije Instagram

S početkom ljeta svi smišljamo razne načine kako se nositi s paklenim vrućinama. S porastom cijena električne energije, svima je u cilju smanjiti korištenje klima uređaja što je više moguće. Iz tog razloga, donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da održite svoj dom hladnim i ugodnim tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

 

1. Investirajte u kvalitetne zastore

Zastori vam mogu pomoći blokirati sunčevu svjetlost koja prodire u sobu. Zatvorite zastore tijekom najtoplijih sati u danu kako bi održali optimalnu temperaturu u sobama. S obzirom na to da se u današnje vrijeme zastori mogu pronaći po niskim cijenama, ovo je poprilično jeftino i brzo rješenje. No, nedostatak ove metode je u tome što se preko dana gubi prirodna svjetlost.

2. Otvarajte prozore preko noći

Kako po zimi izbjegavamo otvaranje prozora kada je vani najhladnije, tako i preko ljeta treba izbjegavati otvaranje prozora kada je vani najtoplije. Najbolje je ostavljati prozore otvorene 'na kip' preko noći kako bi se cijeli prostor prozračio a temperatura prostora snizila. Ujutro obavezno zatvorite sve prozore.

3. Rolete kao odlično rješenje

Rolete su također dobro rješenje kao i zastori, no mogu biti još efikasnije rješenje jer će one spriječiti da sunce dođe do prozorskog stakla. Prozorska stakla će tako ostati hladna i neće zagrijavati prostor. No, nedostatak ove metode je isti kao i kod zastora – gubitak dnevne svjetlosti.

4. Biljke na prozorima

Ako imate mogućnost, odlično je rješenje zasaditi drveće ili bilje u prostoru ispred prozora. No, ako niste u mogućnosti zasaditi biljku koja će raditi sjenu prema prozoru, odlično rješenje su tegle s biljkama. Tegle na vanjskim klupicama prozora će upijati dio topline koji dolazi do prozora.

5. Folije za zaštitu od topline

Folije za zaštitu od topline su jednostavno rješenje za svaki prostor. Rolete i zavjese su možda dobro rješenje za zaštitu od topline, no one blokiraju prirodnu svjetlost tijekom čitavog dana. Uz pomoć folija, možete uživati u prirodnoj svjetlosti, dok će one u isto vrijeme blokirati višak topline koja prodire u prostor. Folije za zaštitu od topline omogućavaju da uživate u svakom sunčanom danu, bez straha da će temperatura unutar vašeg doma postati pakleno visoka. Postavljanje je vrlo jednostavno te ne zahtijevaju nikakvo posebno održavanje, što će posebno razveseliti one koji ne vole zavjese.

 

Komentari



to_top